• JO9-2 OPENT OEFENCAMPGNE MET DUBBELE CIJFERS

 • Een bijzondere tijd hebben we achter de rug, en daarom was het des te mooier dat we deze zaterdag eindelijk weer een officiële wedstrijd konden spelen. De voorbereidingen op het nieuwe seizoen waren op maandag in dezelfde week begonnen met de eerste training na de zomerstop. En na de tweede training op woensdag stond iedereen, inclusief de ouders, weer trappelen om op zaterdag de grasmat van veld 2 te betreden voor een lekker potje voetbal tegen FC Uitgeest JO9-4.

  Vanaf half maart kwamen we in een situatie terecht dat er niet meer gevoetbald mocht worden. Gelukkig wijzigde deze situatie vlak voor de zomerstop, waardoor er toch nog een aantal weken getraind kon worden. Fijn, want anders had vorig seizoen als een nachtkaars uitgegaan. De start van het nieuwe seizoen ziet er vooralsnog hoopvol uit en iedereen keek dan ook reikhalzend uit naar het eerste echte duel weer na maanden. Toen JO9-2 deze zaterdag begon aan het oefenduel tegen de buren uit Uitgeest was het voordat iedereen er erg in had alweer rust, en stond op dat moment een ruime 7-0 voorsprong in de boeken. De laatste wedstrijd voor de coronaonderbreking werd op eigen terrein met 14-1 van ADO’20 gewonnen.

  En deze zaterdag was de ploeg behoorlijk op koers om wederom een dergelijke score neer te zetten. Al snel bleek FC Castricum namelijk een maatje te groot voor FC Uitgeest, en waren met name Floris en Finn de grootgrondbezitters als het ging om het maken van doelpunten. In de eerste helft namen beiden ieder drie goals voor hun rekening, en het was Quinn die het zevental in de eerste helft vol maakte. Omdat het krachtsverschil te groot was werd gedurende de wedstrijd het aantal speler aan de zijde van Uitgeest aangevuld. Doelpunten maken is mooi, maar geen doelpunten tegen krijgen is misschien nog wel veel mooier. Met Yannick als keeper, en Leon, Marley en Rein als onneembare vesting achterin stond de organisatie als een huis en kon FC Uitgeest dan ook geen aanspraak maken op een doelpunt.

  Ondanks het overtal aan spelers in het veld konden de gasten ook in de tweede helft geen echte vuist maken. De overmacht die FC Castricum de eerste helft had, was in de tweede helft ook het geval. En al snel was het opnieuw Floris die een goal maakte. Met zijn vierde van de ochtend werd het 8-0. Direct hierna was hij dichtbij de 9-0, maar het aluminium zat in de weg. Bij één van de spaarzame aanvallen van FC Uitgeest was het Floris die op de doellijn redding kon brengen nadat keeper Yannick was gepasseerd. Het was Finn die in het kielzog van Floris ook zijn vierde van de ochtend wist te maken. Nadat hij in voorgaande aanvallen respectievelijk naast schoot en de bal in het zijnet knalde wist hij bij deze aanval vanuit een scrimmage voor het doel raak te schieten: 9-0. In de tweede helft wist FC Uitgeest drie keer gevaarlijk te worden. De eerste keer wist Floris redding te brengen en bij het tweede gevaarlijke moment van de gasten was het door zeer adequaat optreden van Yannick dat er een tegendoelpunt werd voorkomen. Na een bijzonder goede redding kwam de bal terug in het spel, en deze rebound werd op de lat geschoten. De terugkomende bal werd door Floris bijna in eigen doel gewerkt, maar Yannick wist op de doellijn nog te redden. Bij de hierop volgende aanval waren het Marley en Finn die aan de aandacht van de Uitgeester defensie waren ontsnapt. Marley liet de kans aan Finn en met een rollertje in het uiterste hoekje tekende hij voor de 10-0.

  De 11-0 kwam op naam van Floris. Na een passje van Finn schoof Floris de bal in de hoek. De 12-0 was een prachtige actie van Leon en Quinn. Het was namelijk de jongste van het stel, Quinn, die via een prachtige pass van Leon in kansrijke positie werd gebracht. Maar de inzet van Quinn werd van de doellijn gehaald. Vervolgens was Floris er als een speer bij om alsnog het doelpunt te maken. Het een-na-laatste doelpunt kwam op naam van de gasten, en door de 12-1 te maken wisten zij enigszins de eer te redden. Het slotakkoord kwam op naam van Finn, want hij nam de afsluitende 13-1 voor zijn rekening uit een corner.
  Deze klinkende overwinning is een prima openingsresultaat in de oefencampagne en hopelijk de voorbode van een prachtig seizoen.

  Tijdens het schrijven van dit wedstrijdverslag is duidelijk geworden dat de oefenwedstrijd tegen Limmen JO9-2 op woensdag 26 augustus is afgelast wegens de weersomstandigheden. De eerstvolgende oefenwedstrijd zal dus zaterdag 29 augustus plaatsvinden. Er wordt dan om 11.15 uur in Alkmaar tegen AFC’34 JO9-3 gespeeld. Zorg dat je erbij bent!