• JO9-2 START OFFICIËLE SEIZOEN ZEER GOED

  • Met een wisselende voorbereiding, waarbij een wedstrijd zeer dik gewonnen werd en een wedstrijd ruim verloren werd, werd deze zaterdag het officiële seizoen gestart. Het werd een mooie ochtend waarbij de tegenstander met klinkende cijfers weer naar huis gestuurd werd.

    Voordat de bal aan het rollen werd gebracht was er nog een officieel momentje voor de teamfoto. En nadat alle plichtplegingen waren afgerond kon de wedstrijd tegen het Alkmaarse Jong Holland JO9-5 beginnen. Het eerste kansje van de wedstrijd kwam voor rekening van Quinn. Na goed samenspel tussen Floris en Leon werd Quinn in de gelegenheid gebracht om uit te halen. Hij had ongetwijfeld een vlammend schot in gedachten, maar er werd een rollertje geproduceerd die makkelijk te pakken viel door de keeper. Met deze eerste aanval was eigenlijk wel de toon gezet wat betreft de aanvallende intenties. En bij de tweede aanval was het dan ook direct raak. Het was Rein die zich wist te ontdoen van de laatste verdediger en alleen af kon gaan op de keeper. Oog in oog met de keeper bleef Rein uiterst cool en schoof beheerst de 1-0 binnen. Jammer genoeg kon er maar bijzonder kort genoten worden van de voorsprong. Vrijwel direct na de aftrap wist Jong Holland op gelijke hoogte komen. Een schot vanaf de middenlijn verraste keeper Seppe en de bal hobbelde over de doellijn: 1-1. Halverwege de eerste helft nam Leon de rol van keeper over van Seppe.

    Vlak hiervoor was het opnieuw Quinn die een mogelijkheid kreeg. Na een verre uittrap van Seppe wist Quinn de bal op te pikken, maar zijn schot belande naast. Na de keeperswissel was het Finn die het scoren nog niet verleerd was. In twee identieke situaties, waarbij hij de bal af kon pakken van zijn directe tegenstander, wist hij de score op te voeren: 2-1 en 3-1. Met deze wat riantere voorsprong werd er ook iets vrijer gespeeld. Een aantal goede combinaties werden op de mat gelegd. Zo was er een combinatie die begon bij Leon, die vervolgens Quinn wist te bereiken en Quinn de bal richting Finn wist te spelen. Het hoge schot van Finn werd echter prachtig gestopt door de Alkmaarse keeper. Een opvolgende aanval werd opgezet door Yannick, en ook bij deze aanval ging de bal van voet naar voet. Hierbij waren Seppe en Floris de tussenstations, en de doelpoging van Quinn werd tot corner verwerkt. Vlak voor rust was het opnieuw Quinn die in stelling werd gebracht. Ditmaal door Marley, maar opnieuw zag Quinn zijn kans jammerlijk om zeep gaan. In verdedigend opzicht waren het Leon en Yannick die in deze fase van de wedstrijd goed werk verrichtten en zodoende werd de rust bereikt met een 3-1 voorsprong.

    Tijdens de rust werden alle spelers weer positief toegesproken door coach Ruud. Tactisch werd iedereen gewezen op zijn of haar taken, want sinds kort wordt er meer en meer vanuit posities gespeeld. En dit vergt toch nog wel wat discipline waar iedereen nog regelmatig aan herinnerd moet worden. Aan het begin van de tweede helft, waarbij Yannick onder de lat stond, was het inmiddels gaan regen. De regen deerde Marley niet en zij was degene die als eerst een doelpoging wist te wagen. Maar haar schot werd geblokt door de keeper. Deze kans deed Marley goed, want direct hierna was ze opnieuw gevaarlijk en wist ze in tweede instantie wel de keeper te verschalken. De eerste poging werd nog gestopt door de keeper, maar in tweede instantie was het raak: 4-1. Na dit doelpunt werd er volop druk gezet om de score verder op te voeren. Zo ontstonden er kansen voor Leon, Finn en Floris. De mooiste aanval in deze fase was toen Floris een uitbal mocht nemen, en via de keeper de bal op de lat schoot. Vervolgens was het Leon die tot twee keer aan toe in kansrijke positie kwam. Bij de tweede poging van Leon kon Floris nog anticiperen, maar die bal eindigde in het zijnet. De 5-1 hing in de lucht, en na uitverdedigen van Finn kwam de bal na een uitbal via Floris bij Leon terecht. Leon aarzelde niet en tussen drie verdedigers in wist hij toch doeltreffend uit te halen om ook daadwerkelijk de verdiende 5-1 in te knallen.

    De honger naar nog een doelpunt was groot en na kansen van Rein en Quinn was het Floris die de 6-1 op zijn naam bracht. Vanuit een achterbal van Jong Holland kreeg hij de bal in de voeten geschoven, en Floris wist wel raad met dit buitenkansje. In het restant van de wedstrijd werden er vergeefse pogingen gedaan om de score verder op te voeren. Via zeer goed samenspel werd er een reeks van aanvallen opgezet waarbij alle teamleden een rol hadden. Prachtig om te zien, maar het leverde geen extra doelpunten op. Door goed verdedigend handelen van onder andere Marley, Yannick, Seppe en Quinn werden de spaarzame aanvallen van de tegenstander onschadelijk gemaakt. Zodoende werd deze zaterdag met ruime cijfers en goed teamwork verdiend gewonnen. Dit smaakt naar meer!