• JO9-2 VERLIEST OP INSTELLING VAN GSV

  • Na de goede seizoenopening moest deze week aangetreden worden tegen het JO9-1 team van GSV uit Grootschermer. Een pittige tegenstander, maar waartegen FC Castricum in goeden doen een net resultaat zou kunnen behalen. Maar deze wedstrijd ontbrak het bij veel spelers gedurende bepaalde periodes in de wedstrijd aan de juiste wedstrijdinstelling. Hierdoor ging een goed resultaat in rook op.

    Op het pittoreske sportpark van Grootschermer begon FC Castricum erg sterk aan de wedstrijd. In een All Stars-achtige setting, waarbij het sportcomplex omringd is door weilanden, was het Floris die de eerste mogelijkheid liet noteren. Maar de thuisploeg wist de bal tot corner te werken. Aan de andere kant moest Yannick ook al vrij snel in de wedstrijd redding brengen. Maar zoals al gezegd begon FC Castricum goed aan het duel en het was Marley die de 0-1 wist te maken. Marley wist de kans zelf op te zetten, waarna ze vanuit een scrimmage vlak voor het doel raak wist te schieten. Een prima begin en een prachtige uitgangspositie om de voorsprong verder uit te bouwen. Maar vanaf dat moment kantelde de wedstrijd de andere kant op. Daar waar Floris, na een mooie pass van Rein, na de goal van Marley nog gevaarlijk kon worden, was het aan de andere kant Yannick die diverse keren fantastische reddingen moest en wist te verrichten. De gelijkmaker hing dan ook in de lucht. Maar Yannick en Seppe wisten zich verdedigend kranig te weren en hielden krampachtig stand. FC Castricum wist in deze fase nog maar een enkele keer aanvallende activiteiten te ontplooien. De mogelijkheden van Marley en Floris waren op een paar vingers te tellen en brachten geen doelpunten. Halverwege de eerste helft was het Rein die de plek van Yannick onder de lat overnam. Bij de eerste actie van Rein als keeper wist hij prachtig redding te brengen op een schuiver in de hoek. De gelijkmaker hing al een tijdje in de lucht en ook Rein kon hier helaas niets aan veranderen: 1-1. Snel hierna was het opnieuw raak en stond FC Castricum met 2-1 achter. Na de aftrap was het Finn die met een afstandsschot iets terug probeerde te doen, maar de bal ging naast. In deze fase was het billenknijpen en met alle geluk van de wereld liep de achterstand voor rust niet verder op. Vlak voor het rustsignaal wist Floris nog een speldenprikje uit te delen, maar zijn kans ging voorbij omdat er te lang werd gewacht met schieten.

    In de tweede helft stond Leon in doel. Daar waar in de eerste helft nog enigszins strijd werd geleverd was het vooral aan het begin van de tweede helft dat FC Castricum weinig tot geen inzet toonde. De koppies gingen hangen en GSV wist vrij eenvoudig uit te lopen naar een 5-1 voorsprong. Pas na de 5-1 kon FC Castricum weer wat terug doen via Finn. Zijn mooie schuiver betekende 5-2. Deze goal gaf de burger weer enigszins moed, maar dit sprankje hoop werd al snel de kop ingedrukt omdat GSV de 6-2 maakte.

    Seppe had inmiddels Leon afgelost als keeper, en in dit gedeelte van de wedstrijd moesten wederom Yannick en Seppe er volop aan te pas komen om geen gigantische achterstand op te lopen. Nadat deze stormloop op het Castricumse doel enigszins was doorstaan was het Leon die Floris met een prachtige pass wist te lanceren. Floris wist deze kans netjes af te ronden waardoor de stand weer iets draaglijker werd en er toch nog weer een sprankje hoop was. Maar FC Castricum bleef met een gebrek aan de juiste instelling spelen, waardoor GSV de voorsprong alweer snel wist uit te breiden naar 7-3. Nadat de spelleider een handsbal van Yannick over het hoofd had gezien was het Quinn met het slotakkoord van de wedstrijd. Hij wist uit te breken en vervolgens de bal zeer beheerst in de hoek te schuiven: 7-4.
    Hopelijk is deze wedstrijd een wijze les voor de aankomende wedstrijden. Samenwerken en veel energie in een wedstrijd stoppen kan tenslotte mooie dingen opleveren…