• JO9-2 VIERT HERSTART MET DOELPUNTENFESTIJN

 • Na exact 35 weken mocht FC Castricum JO9-2 afgelopen zaterdag weer aantreden in een officiële wedstrijd. De laatste wedstrijd werd op 3 oktober 2020 in en tegen Limmen gespeeld. Door de versoepelde maatregelen kan het huidige seizoen gelukkig afgesloten worden met een aantal wedstrijden tegen clubs in de regio. De eerste in deze reeks was de uitwedstrijd tegen HSV JO9-2 in Heiloo. Met een doelpuntenfestijn werd de herstart gevierd en FC Castricum ging er ruimschoots met de overwinning vandoor.
  Met 15 graden, bewolking en een fris windje was het een schril contrast met de afgelopen dagen, maar dat mocht de pret niet drukken. Voor iedereen was het weer even wennen om op zaterdagochtend een uitwedstrijd te spelen. Rond 08.40 uur vertrok een compact gezelschap richting Heiloo waar de wedstrijd tegen HSV JO9-2 om 09.00 uur op het programma stond.
  Bij de nodige spelers gierde de spanning en adrenaline door het lijf en iedereen stond dan ook te popelen om weer lekker te spelen. In afwezigheid van Rein en Quinn werd er afgetrapt, waarbij Yannick in de 1e helft het Castricumse doel verdedigde. FC Castricum begon goed aan de wedstrijd, en binnen no-time stond er al 0-3 op het scorebord. Het was Finn die de score deze ochtend opende. De keeper van HSV probeerde een schotje van Finn aan te nemen, maar de bal rolde over zijn voet, wat resulteerde in de 0-1. FC Castricum pakte gelijk goed door en via een schuiver van Floris door een woud van benen belandde de bal in de verre hoek: 0-2. En na een goede voorbereidende actie van Marley was het Leon die met een puntertje in de verre hoek de 0-3 liet noteren.
  Aangezien deze voorsprong wel heel erg snel en wel heel erg gemakkelijk tot stand kwam werd in onderling overleg besloten dat HSV een extra speler in het veld mocht brengen. Hiermee werd de overmacht van de eerste paar minuten direct verkleind, maar toch was het FC Castricum dat op zoek ging naar een grotere voorsprong. Schoten van Finn en Floris leverden helaas geen resultaat op en aan de andere kant kreeg HSV inmiddels ook een paar kansen. Maar Yannick was alert, en met twee reddingen werd een tegengoal voorkomen. Helaas was het een paar minuten later wel raak voor HSV. Zij wisten een uitworp van Yannick te onderscheppen en de 1-3 te maken.
  Voor de break in de eerste helft ontstonden er kansen voor Floris en Seppe, maar de 1-4 liet nog even op zich wachten. Door goed verdedigend werk van Seppe en Finn werd een uitbraak van HSV voorkomen, waarna Floris met een schot in de korte hoek onder de keeper door toch de 1-4 wist te maken. Vervolgens werd na twijfelend ingrijpen in de Castricumse defensie een voorzet van HSV omgedoopt tot een doelpunt voor de formatie uit Heiloo: 2-4. 

  In de break werd iedereen weer even op scherp gezet door coach Ruud. Want het kwaliteitsverschil was flink, maar dit was vooralsnog niet omgezet in een grote voorsprong. Met de ‘donderspeech’ van Ruud in het achterhoofd begon FC Castricum flitsend aan het tweede deel van de eerste helft. Na een fantastische pass van Marley kon Floris uitbreken, maar de keeper van HSV wist redding te brengen. Ook bij de tweede kans na de break stond de keeper van de tegenstander flink in de weg. Dit keer was het Leon die een prachtige pass afleverde en zodoende opnieuw Floris in stelling wist te brengen, maar zoals gezegd was het wederom de keeper die in de weg stond. Maar in de rebound was het dan toch raak. Het was Marley die de bal in de rechter bovenhoek schoot voor de 2-5. De 2-6 kwam op naam van Floris. Hij wist een uitworp van de keeper van HSV te onderscheppen en met een schot in de korte hoek deze zelfde keeper te verschalken. Het was Finn die ook nog een duit in het zakje deed. Na een mooie solo schoot hij hard binnen voor de 2-7. In het resterende deel van de eerste helft werd er goed gespeeld door FC Castricum. Helaas werden goede aanvallen via Marley, Leon, Seppe en Floris niet beloond met doelpunten waardoor de rust werd bereikt met een 2-7 voorsprong.
  De tweede helft stond Seppe onder de lat van het Castricumse doel, en in de eerste minuut moest hij al direct de bal uit het netje vissen. Daar waar hij in eerste instantie nog kon redden was het in tweede instantie wel raak, waardoor het 3-7 werd. Het antwoord van FC Castricum liet niet lang op zich wachten. Na een actie van Finn was het Marley die haar tweede van de ochtend maakte. Vlak voor het doel bleef zij cool en maakt zij de 3-8. De 3-9 kwam tot stand na een zeer mooi opgezette aanval, waarbij Yannick een fraaie pass afleverde op Marley en Marley op haar beurt Floris wist te bereiken. Floris wist zichzelf vrij te kappen en koelbloedig de 3-9 binnen te schieten. Na dit doelpunt sloop er toch een beetje gemakzucht in de ploeg en hier profiteerde HSV van door de 4-9 te maken. Na een uitbal was het Floris die een diepe pass op Yannick gaf. Yannick ging alleen op de keeper af en schoof zeer beheerst de 4-10 binnen en bracht de score in de dubbele cijfers. In deze fase van de wedstrijd golfde het spel op en neer, en niet lang hierna werd het 5-10. Bij de 5-11 was het een fraai staaltje teamspirit. Een afstandsschot van Finn werd geblokt door de keeper waarna Yannick de bal op wist te pikken. Yannick wist op zijn beurt Floris te bereiken en Floris schoot hard en onhoudbaar binnen. Het doelpunt werd met het hele team gevierd en was de kroon op de overwinning van vandaag. In de slotseconde van de wedstrijd wist HSV nog op 6-11 te komen, maar dat mocht de pret niet drukken, want hiermee was de eerste overwinning na de herstart een feit.

  De eerstvolgende wedstrijd is aanstaande zaterdag thuis tegen Jong Holland JO9-4. De wedstrijd begint om 09.00 uur.