• Jong toptalent op toernooi FC Castricum

  • Het Johanna’s Hof U11 Top Tournament staat weer garant voorjeugdvoetbal op hoog niveau. De toernooidirectie is er in geslaagd om naast FC Castricum vijftien zeer sterke en aansprekende clubs vast te leggen.  Zo zullen onder meer Quick Boys, Katwijk, sc Feyenoord, AFC en AFC’34 met jong toptalent aan de aftrap verschijnen. Van achttien spelers die zaterdag 15 april op het Johanna´s Hof U11 Top Tournament actief zijn, is bekend dat ze volgend seizoen bij een profclub spelen.

    ‘Op papier is deze vijfde editie de sterkste uit onze nog maar korte historie’, zegt toernooidirecteur Arthur Oosthoek. Daarmee zegt Oosthoek niets te veel, want van de zestien deelnemende ploegen staan er twaalf in de top 100 van beste jeugdopleidingen amateurvoetbal. ‘En zeven ploegen staan zelfs bij de eerste twintig.’ De toernooidirectie, die naast Oosthoek bestaat uit Albert Bras en Harry Poel, constateert tevreden dat het toernooi steeds bekender wordt. Oosthoek: ‘Wij nodigen clubs in principe uit, want we willen kwalitatief sterke ploegen op ons toernooi. Het grappige is dat steeds meer clubs van naam en faam zich spontaan aanmelden.’ Dat heeft met een aantal zaken te maken. ‘Het toernooi is goed georganiseerd en clubs kunnen zich meten met sterke jeugdteams uit heel Nederland. Dat is aantrekkelijk. Ook de randvoorwaarden zijn prima. Zo krijgen de deelnemende ploegen een lunch die door Albert Heijn wordt aangeboden.’ Op de lustrumeditie van het Johanna’s Hof U11 Top Tournament nemen naast Quick Boys, Katwijk, sc Feyenoord, AFC en AFC’34 ook De Foresters, Koninklijke HFC, TOGB, Wilhelmus, JEKA, Blauw Geel’38/Jumbo, Bennekom, Hoofddorp, GVAV Rapiditas en FC Castricum deel. Uiteraard komt Spartaan’20 uit Rotterdam-Zuid de beker verdedigen. ‘Een finale tussen Spartaan’20 en sc Feyenoord zou mooi zijn, maar we tekenen ook voor een eindstrijd tussen Quick Boys en Katwijk of AFC’34 en De Foresters’ , blikt Oosthoek alvast vooruit naar zaterdag 15 april om kwart voor vijf, het tijdstip waarop de finale begint.

    Het toernooi op sportpark Noord-End begint om half tien. De laatste informatie over het toernooi is te vinden op www.fccett.nl

    Foto: Paul van der Molen12