• JOHANNA’S HOF / KLAAS PEIJS JEUGDTOERNOOI 2023

  Afgelopen drie jaar kon het Klaas Peijs Jeugdtoernooi van FC Castricum helaas niet door gaan vanwege o.a. Corona perikelen.
  Wij hebben er echter alle vertrouwen in dat we ons jeugd toernooi in 2023 wel weer kunnen organiseren.

  Graag nodigen wij u daarom uit voor het Klaas Peijs Jeugdtoernooi 2023 van FC Castricum te houden op zondag 11 juni 2023.
  Wij gaan de dag in 2 delen organiseren: een ochtend- en een middag-deel.
  Ruim voor 11 juni laten wij weten welk team welk dagdeel speelt.

  Heeft u belangstelling voor ons leuke- en gezellige-jeugd toernooi reageer dan alstublieft door in te schrijven via
  het mail adres: toernooicommissie@fccastricum.nl
  Svp team klasse en 06 nummer van contact persoon vermelden in uw mail. NB Inschrijven gebeurt op volgorde van binnenkomst.

  Toernooi commissie FC Castricum ziet met belangstelling uw inschrijvingen tegemoet.

  De toernooicommissie van FC Castricum is blij mede te delen dat Johanna's Hof de komende drie jaar hoofdsponsor zal zijn van het Klaas Peijs Jeugd Toernooi van FC Castricum.

  Het toernooi zal daarom vanaf heden het Johanna's Hof Klaas Peijs Jeugd Toernooi gaan heten.
  Johanna’s Hof is sinds 1933 gelegen op een prachtige plek in de bossen van het Noord Hollands Duinreservaat.
  Een familie restaurant dat elke dag vanaf 8.30 geopend is en bekend staat om haar gastvrijheid, gezelligheid en vooral kind vriendelijkheid. Geniet van een uitgebreid diner of een pannenkoek.

  Op het Verwarmt terras is een prima plaats om na een wandeling, fietstocht een kop koffie te gebruiken of een lunch van onze uitgebreide lunchkaart. Van kinderfeest, jubileum, vergader arrangementen, bruiloft of een high tea alles is mogelijk. Personeel feesten of condoleances kunnen van klein tot groot.
  Restaurant Johanna's Hof beschikt over normale en elektrische fietsen voor de fietsverhuur, u kunt gratis parkeren op een ruime parkeerplaats.

   

 • Klaas Peijs jeugdtoernooi

   Klaas Peijs 1933-2014

  Op 27 mei 2014 overleed de voor vele Bakkummers en Castricummers bekende Klaas Peijs op 81-jarige leeftijd. Vanaf 1962 had hij jarenlang een drogisterij annex postagentschap op de hoek van de Stetweg/Van Oldenbarneveldweg in Bakkum. Daarnaast runde hij in de zomermaanden ook een dependance van zijn winkel op het kampeerterrein aan de Zeeweg.

  Van 1971 tot 1976 was Klaas Peijs secretaris van het VVV-bestuur in Castricum. Ook zat hij in die tijd in de Gemeenschapsraad.
  Toen in 1975 besloten werd om in Bakkum een eigen winkeliersvereniging in het leven te roepen, was Klaas een van de medeoprichters daarvan. Tevens werd hij voorzitter van de Evenementencommissie Bakkum en was zodoende actief betrokken bij de organisatie van onder andere braderieën en het Sinterklaasfeest in dat dorpsdeel.

  Klaas Peijs had een grote passie voor de voetbalsport en was van grote waarde voor de KNVB en de verenigingen CSV en FC Castricum. Gedurende een periode van bijna 40 jaar keurde hij als consul wekelijks de voetbalvelden. Ook vervulde hij in de jaren ’80 en ’90 de functies van scout, cursusleider en rapporteur. Daarnaast nam hij zitting in diverse werkgroepen van de bond, die zich bezig hielden met de organisatie van jeugdvoetbaldagen, voetbalkampen en straat- en schoolvoetbal. Voor al deze activiteiten is hem in 2003 de gouden speld van de KNVB uitgereikt.
  Peijs heeft zich eveneens ingezet voor de opkomst en promotie van het damesvoetbal. Hij was medeoprichter van de eerste vereniging voor dames in Castricum (DVC) in 1973.

  Na de fusie in 2002 tussen CSV en SCC maakte hij zich bij de nieuwe voetbalclub FC Castricum ook sterk voor de invoering van het damesvoetbal en trad toe tot de technische commissie. Klaas was ook bereid om beheerder te worden van het complex in Noord-End en bestuurslid van de ‘Vrienden van FC Castricum’. Terecht werd Klaas dan ook in 2005 uitgeroepen tot ‘Vrijwilliger van het jaar’ en tevens was hij erelid van de Vrienden en FC Castricum.

  Toch was dit nog niet het enige wat de trouwe clubman allemaal deed, want een groot aantal jaren was hij ook de rechterhand van toenmalig hoofd jeugdopleidingen Rob Kramer. Elke maandag- en woensdagmiddag was de goedlachse ‘ome Klaas’ present in de kantine om de presentielijsten van de jeugdtrainingen bij te houden.

  Voor al zijn verdiensten voor de Castricumse gemeenschap en de KNVB werd Klaas Peijs op 29 april 2007 koninklijk onderscheiden in de Orde van Oranje Nassau.

  Vanaf december 2013 begon de sportieve Castricummer met zijn gezondheid te sukkelen. Hij kreeg een eenzijdig auto-ongeluk, maar kwam in een verzorgingshuis in Heemskerk toch weer op krachten. Rond half mei 2014 verhuisde hij naar De Santmark en was, zoals iedereen Klaas kende, optimistisch over een kleine operatie die hij op 30 mei 2014 zou ondergaan. Het is er helaas niet meer van gekomen, want drie dagen daarvoor overleed hij aan een hartaanval, een groot verlies voor zijn familieleden, maar zeker ook voor FC Castricum.
  Als herinnering aan Klaas Peijs is zijn naam vanaf 2015 verbonden aan het grote jeugdtoernooi van FC Castricum.