• KOPLOPER HBOK TE STERK VOOR FC CASTRICUM

 • KOPLOPER HBOK TE STERK VOOR FC CASTRICUM

  In een aantrekkelijke wedstrijd heeft FC Castricum geen kans gezien het koploper HBOK (uit Zunderdorp !) echt moeilijk te maken. Hoewel de uitslag 2-3 alleszins redelijk is, maakte HBOK het grootste deel van de wedstrijd de dienst uit.

  De grotendeels uit spelers met een Ajax-verleden bestaande ploeg van HBOK bleek een snel, fysiek sterk team, dat FC Castricum vanaf het begin in een wurggreep nam. Na 12 minuten was het al raak, toen HBOK-spits Kid Ronday uit een corner de 0-1 inkopte, en toen in de 21e minuut Jeffrey Gits voor 0-2 zorgde door een vrije schop van Max Sajet te verlengen, zag het er even slecht uit voor FC Castricum.

  Toch kwamen de Castricummers beter in de wedstrijd en ze kregen een geweldige kans toen Elario Zweet op de HBOK-doelman stuitte en Maarten van Duivenvoorde uit de rebound leek te scoren. De bal werd echter van de doellijn gehaald zodat de ruststand 0-2 werd.

  FC Castricum begon met frisse moed aan de tweede helft, maar die moed zonk al snel in de schoenen, toen na 4 minuten opnieuw Kid Ronday scoorde na een misverstand in de Castricumse verdediging , 0-3.

  Coach Jort van der Meulen greep in en met het inbrengen van Lenn Poel kwam er meer lijn in het FCC-spel. Samen met vooral de 19-jarige Ernst Buijnsters werd de grip op het middenveld groter. Het leidde tot de 1-3 van Carlo Vrijburg en HBOK kreeg het moeilijker.

  Hoewel ook HBOK nog een paar keer gevaarlijk was, regende het kansen voor FC Castricum en vooral Stef Zeilstra had bijna succes toen hij rakelings over schoot. De 2-3 kwam toch op het scorebord via Sebastiaan Weber, maar dat gebeurde in de allerlaatste seconde.

  Jort van der Meulen was vooral tevreden over het aantal gecreƫerde kansen en kijkt met vertrouwen uit naar de uitwedstrijd tegen Jong Holland.