• “LED VERLICHTING VOOR HET KUNSTGRASVELD”

 • Marco Jansen: “Ledverlichting voor kunstgrasveld” 

  Zonder vrijwilligers heeft een voetbalclub geen toekomst. Gelukkig beschikt FC Castricum over een solide achterban, de pijlers van de club. Maar wie zijn die mensen? Wat doen zij in de diverse commissies? Vandaag komt Marco Jansen aan het woord. Een bevlogen vrijwilliger met een makke: hij zou een biertje moeten lusten.

  Waarom zit je in de technische commissie VTC?

   Ik zit nu ongeveer 2,5 jaar in de VTC. Op het moment dat ik gevraagd werd door John Wulp waren we met zijn drieën. Ik wil nog wel eens last hebben van het feit dat ik alles denk beter te weten. Dit leek voor mij het juiste moment om het woord bij de daad te voegen.

  Sterk punt is je netwerk. Waarom is dit zo belangrijk?

  Netwerken zowel in het bedrijfsleven als in verenigingsverband is noodzaak. Ik wil graag de spelers en de ouders leren kennen en niet alleen van de selectie. Iedereen moet bij de VTC kunnen aankloppen met problemen of vragen.

  Welke zakelijke mogelijkheden zie je in de toekomst?

  Mooi moment om deze vraag te stellen. Afgelopen week heb ik een offerte voor zonnepanelen aan de penningmeester van FCC gestuurd. As we speak ben ik bezig met een aanbieding om het kunstgrasveld te voorzien van Ledverlichting. Tevens zijn we bezig om het hele sportpark energieneutraal te maken

  Hoe lang en in welke teams heb je gespeeld bij FCC?

  In mijn tijd mocht je op voetbal als je acht werd. Ik ben begonnen in de E5. Ik heb de hele jeugd in de 1e teams van CSV doorlopen met als hoogtepunt het kampioenschap in de A1. Na de A1 heb ik ongeveer 6 jaar bij C.S.V. in de selectie gespeeld. Na deze periode zijn we een zaterdag 1 begonnen. Dit was een vriendenteam, een mix van goede en minder goede voetballers. Na de fusie ben ik in het toenmalige 3e gaan spelen. Dit was ook weer een vriendenteam maar dan wel met alleen maar spelers die in de selectie hebben gevoetbald.

  Wat denk je van een fusie met Vitesse ’22?

  Ik denk dat het nu te vroeg is. Beide clubs hebben meer dan voldoende bestaansrecht. Wel denk ik dat we nauw contact moeten houden binnen de besturen om te weten wat er speelt in voetbalminnend Castricum. Ik zou wel willen nadenken over een omnisportvereniging. Wellicht zouden we hier eens over kunnen sparren met de toekomstige Wethouder van Sport.