• Limmen JO9-3 - FC Castricum JO9-3

  • Na een jammerlijke nederlaag tegen dorpsgenoot Vitesse 22 (2-7) vorige week (waarbij FCC in de eerste helft zeker de beste kaarten had) mogen de jongens en meid van FCC JO9-3 deze week met frisse moed aanvangen tegen de jongens en meid van Limmen JO9-3. Terwijl Suus netjes bij de Bloemen staat te wachten, zijn de andere spelers al gearriveerd bij de parkeerplaats van de uitploeg. Na enige miscommunicatie en hilariteit is het team uiteindelijk compleet, en mogen de spelers het diepgroene en onkruidloze veld van de limmenezen betreden.

    Al snel nadat de bal begint met rollen raakt Thijs zijn schoen kwijt waarop hij even in de wissel komt te staan. Na het strikken van de veter komt hij al snel weer het veld in. Aan weerszijden ontstaan mooie doelpogingen, maar de bal wil er aanvankelijk niet in. Keeper Daan is duidelijk in zijn element, en weet een aantal mooie schoten op doel te stoppen. Een mooie voorzet van Thom eindigt in het niets, en Limmen pakt hierop de counter. Achterin rommelt het wat bij FCC, waar Limmen goed gebruik van weet te maken. Voor rust komt Limmen op een 1-0 voorsprong te staan.

    In de tweede helft begint FCC sterk. Een bal van Thom gaat rakelings langs het doel, en ook Jelle weet bijna doel te raken. In de counter komt Limmen weer een aantal keer gevaarlijk bij de 2-0 maar stuit hierbij op de uiterst fanatieke keeper Emil. De castricummers weten terug te slaan als Thom de bal zeer vakkundig voor de voeten van Jelle weet te plaatsen. Jelle komt net niet lekker uit, waardoor hij genoodzaakt is om de bal met zijn chocoladebeen richting doel te schieten. De bal raakt de touwen, en het staat 1-1. Limmen blijft gevaarlijk, maar kan niet om de ijzersterke verdediging heen. Thijs laat zien dat hij niet met zich laat dollen, en zoekt zelfs af en toe de aanval op. Ook Sibbe en Nino staan op de juiste plek, en doen het nodige verdedigende werk. Suus weet nog tot een mooie doelpoging te komen, maar de keeper van Limmen weet de bal te keren.

    Waar de wedstrijd in een gelijk spel lijkt te eindigen loopt het toch allemaal net even anders. Het spel lijkt klaar, maar er wordt niet afgefloten. In de 4e minuut van de blessuretijd maakt Limmen de winnende goal, waarop het fluitsignaal alsnog klinkt. Eindstand; 2-1. Toch staat het voor de uiterst secure assistent-coach Marleen als een paal boven water; het is gelijkspel. En met dit gevoel gaan de spelers van Castricum dan ook weer naar huis ;)