• MAN OF DE MATCH; SPORTPRIJZEN VOOR FC CASTRICUM

 • Foto:Paul van der Molen.
  De prachtig verbouwde kantine van onze voetbalclub FC Castricum was afgelopen zaterdag stampvol na afloop van de spannende wedstrijd van ons eerste tegen het sterke team van Jong-Holland. Het alleszins bevredigende 0-0 resultaat werd terecht als een overwinning gevierd, maar ook waren er nogal wat leden afgekomen op de eventuele uitreiking van de prijzen "de sportploeg en de sportvrijwilliger van het jaar" waarvoor onze club FC Castricum dit jaar genomineerd was.

  Dan gaan de geluidsboxen opeens op hun maximum en kondigt Ton Klaver (eerste elftalbegeleider en sponsor) de "Man of the Match" van deze voetbalmiddag aan. Deze felbegeerde titel valt ditmaal toe aan de degelijke, veelbelovende verdediger Jeroen Bakker, die hiervoor wordt beloond met een etentje bij restaurant "Fase Vier".
  In de beginjaren van onze fusieclub FC Castricum is Peter van Splunter als voorzitter met deze traditie begonnen, om bij een overwinning van het eerste de "Man of the Match" te benoemen en reikte daarbij als vaste prijs "een klein vaatje bier" uit.
  In de loop der jaren hebben meerdere zoons van de veteranen, jarenlang spelend in het eerste, deze eervolle onderscheiding mogen ontvangen zoals: Maurits en Friso Visser (zoons van Martien) en Jeroen Leonhard (zoon van Frank). De razendsnelle, veel scorende rechtsbuiten Maarten van Duivenvoorde viel vorig jaar nog enkele malen in de prijzen, tot groot genoegen van zijn trotse ouders Louis en Silvia.

  Vervolgens neemt Harry Poel het woord en nodigt de voltallige selectie van het eerste uit om naar voren te komen. Het uitbundig gevierde kampioenschap van vorig jaar bleek voldoende stemmen opgeleverd te hebben om ons eerste te laten uitroepen tot "Sportploeg van het jaar". Niemand minder dan Rob Schijf, wethouder sport van onze Gemeente was aanwezig om de bijbehorende prestigieuze beker aan onze aanvoerder Stef Zijlstra te overhandigen, wel met de toevoeging dat het team er nu echt alles aan moet doen om dit jaar de dreigende degradatie te voorkomen. Daarna werd een verraste Hans de Koning door onze voorzitter Wim Beukers vanachter de biertap vandaan gehaald, om gehuldigd te worden tot "Lid van verdienste" van onze club en kreeg daarbij volkomen verdiend het mooie insigne opgespeld.

  Daarna volgde het absolute klapstuk van deze gedenkwaardige middag: de uitreiking van de onderscheiding voor "de sportvrijwilliger van het jaar". De bescheiden Sandy Klaver, al vele jaren voorzitter van de evenementencommissie en in die functie de grote animator van vele gezellige evenementen voor onze club, werd onder luid applaus volkomen terecht nu eens zelf in ’t zonnetje gezet met een mooie beker en een kolossale taart. Zelfs radio Castricum was aanwezig om verslag te doen van dit ook voor onze club heugelijke gebeuren.

  Daarna bleef het nog lang zeer geanimeerd in ons clubgebouw, dat na zo’n geslaagde voetbalmiddag zo langzamerhand de allure begint te vertonen van een modern Grand-café, maar dan wel met een sfeer van een gezellige, onvervalste Jordanese kroeg als "Oude Nol.".
  de Rechtsbinnen

  Foto:Paul van der Molen.