• MO-15 wint met overmacht van Vitesse

• Meiden Onder 15 spelen dit jaar met grote overmacht: letterlijk, want het FCC meidenteam is nog nooit zo groot in aantal geweest. Na wisselende resultaten bij de bekerwedstrijden vond het zaterdag 21 september de eerste competitiewedstrijd plaats tegen dorpsgenoot en aartsrivaal Vitesse.

Vorige week werd de bekerwedstrijd nog dik verloren tegen Vitesse MO15-1, vandaag wachtte voor de meiden van Vitesse de revanche tegen het 2e team. Onder een stralende najaarszon gingen de FCC meiden er meteen vol in. De eerste 10 minuten werd goed druk gezet met mooie kansen, maar helaas konden deze steeds net niet benut worden. Ondanks Messi-achtige bewegingen van Roos en Sofie en mooie ballen op het doel van Meike wilde de bal er niet in. Toch waren de thuis voetballende meiden het merendeel van de wedstrijd goed in balbezit, ondanks een enkele kans van Vitesse, die goed werden afgehouden door de verdediging die vandaag keurig in orde was. En ook in het middenveld werd goed opgelet, waren er strakke acties en werd er netjes overgespeeld.

De druk op het doel van Vitesse bleef en een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Roos wist in het laatste gedeelte van de eerste helft via een mooie lob over de keeper heen te scoren: 1-0. Er volgden nog wat dreigingen van Vitesse, maar ook hier reageerde de verdediging van FCC alert op. De spirit zat er goed in en werd nog beter doordat Chanel het 2e doelpunt voor de rust scoorde.

Na de rust werd de druk op Vitesse in de eerste 10 minuten voortgezet en ondanks de keeperwissel bij Vitesse wist Meike de 3-0 te scoren. Toen zakten beide teams even in en lieten samen een mooi potje flipperkastvoetbal zien. Gelukkig herpakten de meiden van MO-15 zich en tikte Meike er in alle rust en ruimte er nog een in: 4-0. Vlak daarna scoort Sofie V de 5-0 met een geweldige afstandsschot. FCC was niet meer te stoppen, maar kreeg op de valreep toch nog een corner tegen, die voor 5-1 zorgde. Vitesse wist nog enkele gevaarlijke kansen te creƫren, maar die werden netjes gestopt door FCC. Vlak voor het einde wist Meike de score af te ronden op eindstand 6-1!

MO-15 kan tevreden terugkijken op hun eerste competitiewedstrijd en geeft daarmee een mooie belofte af voor het komende seizoen!