• NIPTE NEDERLAAG FC CASTRICUM

• In een gelijk opgaande wedstrijd heeft FC Castricum onnodig het onderspit moeten delven tegen Wartburgia. De beslissing viel 7 minuten voor tijd, toen de scheidsrechter weigerde te fluiten voor een duidelijke handsbal van een Amsterdammer en invaller Daan Teurlings gebruik maakte van de verwarring, die daardoor ontstond in de Castricumse verdediging, 2-1.
    FC Castricum was in de 12e minuut op voorsprong gekomen via een corner van Carlo Vrijburg, die door Max Lodewijks bij de eerste paal werd binnen geschoten, 0-1. Lang mochten de Castricummers niet genieten van hun voorsprong, want toen in de 18e minuut de bal in de opbouw werd verloren, lag de weg naar het Castricumse doel open en Jacco Fijnheer maakte gretig gebruik van de geboden ruimte en bracht Wartburgia op gelijke hoogte, 1-1.
    Daarna ontspon zich een strijd op het middenveld, waarbij niet echt sprake was van een bovenliggende partij. FC Castricum had een paar kleine kansen, maar mocht van geluk spreken, toen Wartburgia de lat trof, derhalve een 1-1 ruststand.
    De tweede helft kenmerkte zich opnieuw door twee gelijkwaardige teams. FC Castricum kreeg een paar keer een kans om een voorsprong te nemen, waarbij het goede spel van invaller Marcel Huisman opviel, echter zonder te scoren. Het leek een gelijkspel te worden, maar zoals zo vaak gebeurt, werd ook hier het kansen missen afgestraft, al zat er dus wel een luchtje aan het winnende Wartburgia-doelpunt.
    FC Castricum trainer Jeroen Kroes vond dan ook, dat zijn ploeg minimaal een punt had verdiend, al was hij ontevreden over de eindpass, die beter verzorgd zal moeten worden. Door de nederlaag is FC Castricum afgezakt naar de middenmoot, maar door de verrassende uitslagen in de top van de derde klasse is een overwinning thuis tegen HCSC a.s. zaterdag alweer voldoende voor een plek in de subtop.