• ODIN '59 Toernooi

 • Derde plek bij toernooidebuut JO8-2
  Daags na de overwinning op Sporting Krommenie mochten de toppertjes van JO8-2 alweer aan de bak. Ditmaal een toernooi bij ODIN ‘59 in Heemskerk. Een aantal vaste waardes in JO8-2 ontbraken vandaag vanwege uiteenlopende redenen. Maar de gelederen werden versterkt door Florian.

  Rond de klok van 09.00 uur vertrokken we richting Heemskerk. De poule-indeling leerde ons dat we vier wedstrijden van ieder achttien minuten moesten spelen. De tegenstanders waren ODIN ‘59 JO8-4, ADO ‘20 JO8-2, ODIN ‘59 JO8-6 en FC Velsenoord JO8-1.
  De eerste wedstrijd met aanvangstijd 09.50 uur werd er aangetreden tegen ADO ‘20. Finn maakte tijdens deze wedstrijd zijn debuut als keeper. FC Castricum begon voortvarend en via een doelpunt van Bram kwamen we aan de leiding. ADO ‘20 wist helaas vrij snel weer gelijk te maken. Maar wederom kwamen we op voorsprong via een doelpunt van Louie. Na een mooie slalom door de defensie rondde hij beheerst af: 2-1. Vervolgens rukte ADO ‘20 op naar een 3-2 voorsprong. Ariyam wist vervolgens nog wel de gelijkmaker te produceren, maar hierna pakte ADO ‘20 de overhand en wist uit te lopen naar 5-3. Het was voor de jongens van FC Castricum allemaal nog een beetje onwennig, mede omdat er geen rustmomenten in de wedstrijden zaten. De eerste wedstrijd werd weliswaar verloren maar het veldspel was goed en het niveau was gelijk aan dat van de tegenstander.

  In de tweede wedstrijd was ODIN ‘59 JO8-4 de tegenstander. Ook deze wedstrijd begonnen we voortvarend. Bram stond op goal. Louie opende de score na stevig doorgaan op de keeper. De tweede goal van FC Castricum kwam op naam van Florian. De gastspeler die zijn speelminuten normaal bij de mini’s maakt wist zijn debuut bij JO8-2 gelijk met een doelpunt op te sieren. Gaandeweg de wedstrijd ontstonden er een paar kleine incidentjes en werden er een aantal flinke overtredingen gemaakt. De spelleider liet alles op z’n beloop en dit zorgde ervoor dat de spelers van Castricum een klein beetje geïntimideerd en van slag waren. Ondanks de 2-0 voorsprong werd deze wedstrijd helaas helemaal weggeven met een 6-2 verlies als eindresultaat.

  Fruit, drinken, broodjes en chips boden voldoende afleiding in de pauzes tussen de wedstrijden. De verliespartijen maar snel vergeten en positief door naar de derde wedstrijd.

  FC Velsenoord was de derde tegenstander. Met een aantal grote, maar vooral ook goede spelers werd er een klein beetje tegen ze opgekeken. Het ontzag voor de tegenstander resulteerde erin dat we snel op een 2-0 achterstand kwamen. Toen ging bij Castricum de knop om, want ontzag was niet nodig. Castricum was namelijk minimaal net zo goed als de tegenstander. Ariyam zette de aansluitingstreffer en de gelijkmaker op zijn naam. Vervolgens wist Velsenoord toch weer op voorsprong te komen. Maar wederom was het Ariyam die scoorde en de 3-3 maakte. Louie maakte na een mooie uitbraak de 4-3. En Ariyam maakte zijn vierde van de wedstrijd. Na een goede actie van Louie werd de bal door de keeper afgeslagen. Ariyam pikte de bal op en schoot de 5-3 binnen. Een hele mooie overwinning waarin Sietse een puike wedstrijd keepte.

  De laatste wedstrijd was opnieuw een wedstrijd tegen ODIN ‘59. In dit geval JO8-6. Bij deze wedstrijd maakte ook Louie zijn debuut als keeper. Finn opende de score voor FC Castricum. Na een goede solo wist hij de bal in de uiterste hoek te prikken. Ook deze wedstrijd werd er weer goed gespeeld en werd er als een hecht team samengewerkt. Desondanks viel de gelijkmaker. Ook nu weer was Castricum veerkrachtig en scoorde Florian zijn tweede van de dag. Hun keeper wist een aanval van Castricum af te slaan, maar raakte hierdoor volledig uit positie. Florian was er als de kippen bij en maakte de kans strak af. Jammer genoeg moesten we toch nog een tegendoelpunt incasseren en zodoende genoegen nemen met een gelijkspel.

  Na de laatste wedstrijd was er tijd voor een ijsje en limonade. Het was inmiddels behoorlijk warm geworden, dus een beetje verkoeling was wel op zijn plek. De prijsuitreiking vond plaats op het hoofdveld waar alle teams zich verzameld hadden. Namens Castricum waren Louie, Duncan en Finn aanwezig om de medailles in ontvangst te nemen. De allereerste keer dat ze een toernooi speelden dus de mannen zijn weer een hele ervaring rijker. Een keurige derde plek was het resultaat van deze geslaagde ochtend.