• ONDERHOUD IN CORONA TIJD

 • April 2020, de doelen van het veld gehaald voor een naar voren gehaald jaarlijks onderhoud van de velden door de gemeente, na afloop onder het genot van een biertje werd er gesuggereerd of er de komende tijd nog wat gedaan kon worden. Het voetballen en trainen werd onmogelijk gemaakt door de regelgeving, het gebouw is in 1974 gebouwd, men had wel een vooruitziende blik, de anderhalve meter was ruimschoots haalbaar.

  Het clubgebouw had nogal achterstallig onderhoud opgelopen en het was wel noodzakelijk om hier wat aan te doen, de werkzaamheden waren te veel voor de huidige vrijwilligers.

   

  Er werd besloten met vijf tot zes personen dit op te pakken en alleen de bovenbouw van de kleedkamers aan te pakken, vanaf beneden niet te zien, dit had de voorkeur. Reden was dat alle ramen eens voorzien waren van stopverf maar dat was nu nagenoeg compleet verdwenen met als gevolg dat bij een regenbui het binnen net zo nat werd als buiten.Elke zaterdagmorgen was er een werkbespreking van 09:00 – 09:30, om de werkzaamheden voor de komende dag door te nemen, dit verliep vlekkeloos, komt oa door een goede voorbereiding

  Doordeweeks werden de voorbereidingen gedaan zodat er op zaterdag gestart kon worden. De hitte speelde parten, hier moest een theedoek soelaas bieden, achteraf was er een doos aanwezig met tig petten… er ging er ook nog ééntje blij op zaterdag naar de beroemde plaats Winschoten, maar waar een ander een jeugdtrauma aan overgehouden heeft, hij kan er nog amper over praten…Na enkele zaterdagen trap op trap af kwam iemand met de opmerking dat hij een steiger had… dus ophalen en dit was een vooruitgang van ongekende omvang. Er moest tussendoor natuurlijk ook nog koffie/thee gedronken worden dat werd aangevuld met af en toe een taartje dat op vakkundige wijze gedeeld werd. 

  De lunch, gelukkig was er genoeg ingekocht maar omdat het over maanden ging kwam de houdbaarheidsdatum in het geding. De kok in overall, had hier wat op gevonden, de komende zaterdagen gehaktballen/kroketten met een broodje en patat met een frisje. Ook bleek de kok beter te kunnen schuren en koken dan schilderen en daarmee geen enkele kans kreeg om tot de verfploeg toe te treden. De lunch werd naar de weken vorderden een niet meer weg te denken zaterdags hoogtepunt waar bij het begin van de werkzaamheden al naar uitgekeken werd.

  De bovenbouw naderde met rasse schreden het einde, wat nu? De regelgeving gaf ook geen duidelijkheid, dus besloten we om de kleedkamers ook maar een blauw/wit kleurtje te geven, de schuurploeg kon weer verder, met in navolging de schilders. Met de hittegolf die er was, heeft het ook nog een keer tegen het eind van de middag geregend wat tot gevolg had dat een gedeelte opnieuw gedaan moest worden, geen probleem tijd genoeg.

  Er was er ook nog één die een bokkenpoot nodig had, wat hier mee gedaan moest worden was voor de rest onduidelijk, maar ja voor de lieve vrede neem je zo’n ding mee het werd een radiateurkwast. Belangstelling was er ook “van een ander” hoe die binnen gekomen was ons onduidelijk maar stond alleen maar op zijn hakken zijn kuiten op te rekken met de mededeling dat hij wel voorzitter wilde worden van de onderhoudsploeg…………., de kwasten stopten er mee, verfblikken gingen dicht, dit moest verwerkt worden…Wat vroeger eindigen op de middag, omdat de verf op was, is ook geprobeerd, helaas de ploegbaas wees onverbiddelijk naar een andere pot verf…

  Het eind kwam in zicht toen toch ook nog maar de bestuursschuur meegenomen anders werd het contrast wel erg groot. Tussendoor nog wat aan de groenvoorziening gedaan. De laatste zaterdagen werden ook de keuken en de toiletruimte gewit en als laatste de vlaggenmast met uit verveling, eind in zicht, spatbord van een daar staande blauwe fiets, wat pas weken later ontdekt werd.

  Na de evaluatie aan het eind van de middag ging iedereen tevreden naar huis met het vooruitzicht er meer zaterdagen komen……….

  Weetje;
  Vanaf 10 april tot 26 juni elke zaterdag, 9 liter blauw, 4 liter wit 1 liter pvc grond, 3 liter terpentine, meters schuurpapier en tig kwasten, stopverf, houtrot, kit, etc.

  Klik hier voor fotoreportage

 • Lunch
 • Atelier