• ONGESLAGEN DEM ONDERUIT TEGEN FC CASTRICUM

 • FC Castricum ging afgelopen zaterdag op bezoek bij DEM uit Beverwijk en behaalde een zwaarbevochten zege van 2-1, het verschil op de ranglijst was vooraf slechts 3 punten in het voordeel van DEM, alle reden dus om een spannende pot te verwachten en dat werd het ook.   

  Het was DEM die vanaf de begin fase hoog druk zette en in de 2de minuut moest Lars Beukers al zijn talenten tonen, Jesse Arendse stoof op aan de rechterkant en brengt de bal voor het doel, het schot van Daan Joosten weet Lars er prima uit te halen. In de 8ste minuut is het wederom Jesse Arendse die zich vrij speelt en de 16 meter in gaat, hier wordt hij ten val gebracht en de scheidsrechter ziet hier een penalty in, deze wordt genomen door Stan Kleef en zet het score bord op 1-0 voor DEM. vervolgens wordt er over en weer niet echt grote kansen gecreƫerd en zijn beide teams aan elkaar gewaagd, de ruststand is dan ook 1-0 voor DEM.

  In de tweede helft moest FC Castricum komen, maar slaagde het team er maar niet in om door de verdediging van de tegenstander te komen. Ralph Blom en Felix Aerts grijpen in de 60ste minuut in en brengen Bart Kornblum en Menno Buijnsters, die meteen extra druk op het middenveld brengt.

  Het is Bart Kornblum die in de 68ste minuut een steek pass naar Elario Zweet geeft, deze speelt zich vrij en ziet zijn schot gepareerd worden door de sterk keepende goalie, in de rebound weet hij wel de keeper te verschalken en brengt de stand op 1-1, drie minuten later is het Ernst Buijnster die slalommend over het veld gaat en zijn tegen spelers uitspeelt, het schot dat volgt wordt door de keeper eruit getikt. In de laatste 20 minuten werd het echt een voetbalgevecht met een hoog baltempo waardoor af en toe, over en weer, op de rem getrapt moest worden, dit veroorzaakte in de 5de minuut van de blessuretijd enige commotie, Mitchel Mol van DEM moest zijn tweede gele kaart incasseren en het veld verlaten, Het is Justo van de Werf, die in de 85ste minuut was ingebracht, die de overwinning voor FC Castricum in de 97ste minuut over de streep trekt met een prachtig schot in de kruising, het had geen seconde langer moeten duren want de scheidsrechter floot meteen af, FC Castricum wint met 2-1 van DEM.

  Een zwaarbevochten overwinning voor FC Castricum die hierdoor weer aansluiting maakt met de subtop en op gelijke hoogte komt met DEM.

  Volgende week thuis tegen IJmuiden, die 1 plaatsje onder FC Castricum staat.

  Joop Bakker