• Onze Gezellen JO8-3 - FC Castricum JO8-2

 • JO8-2 wint doelpuntenfestijn in Haarlem tegen Onze Gezellen

  Deze ochtend was een waar doelpuntenfestijn met het publiek als absolute winnaar. Jammer dat het behoorlijk koud was op deze zonnige ochtend. Maar door de vele doelpunten konden de handen flink warm geklapt worden.

  Vandaag was de hele groep weer eens compleet. Met Bram als keeper en Louie als aanvoerder trokken we ten strijde. Dat iedereen nog een beetje warm moest draaien bleek wel uit het feit dat we al redelijk snel tegen een 2-0 achterstand aankeken. Maar FC Castricum was zeker niet minder dan de tegenstander van vandaag. Gelukkig wist Duncan de aansluitingstreffer te maken. Zijn schot vanaf de middenlijn was onverwachts en dit maakte de keeper, mede omdat hij tegen de zon inkeek, van Onze Gezellen JO8-3 kansloos. Vervolgens was het Louie die zijn snelheid heel goed benutte. Vanaf het eigen doelgebied stoomde hij op langs de zijllijn. Vervolgens soleerde hij door de defensie van Onze Gezellen om hierna de 2-2 binnen te schieten.

  Gedurende de hele wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en werden er kansen over en weer gecreƫerd. Echt een hele leuke en attractieve wedstrijd om naar te kijken. Helaas moest FC Castricum toch weer een achterstand dulden. Maar dit keer was het Mohammad die de gelijkmaker, via een schot van afstand, op zijn naam zette. Jammerlijk gingen we toch met een achterstand rusten, want vlak voor rust was het Onze Gezellen die de 4-3 maakte.

  Duncan nam de tweede helft de plek van Bram in als keeper. Na een lekker slokje limonade in combinatie met een vers banaantje werd iedereen nog even positief toegesproken, want je voelde gewoon dat er een overwinning mogelijk was.
  FC Castricum ging voortvarend van start in de tweede helft en dit keer was het Ariyam die scoorde. Na een assist van Louie wist hij in de korte hoek succesvol af te ronden. Frustrerend genoeg volgde er toch weer een achterstand; 5-4.

  Hierna brak er een hele sterke periode aan voor FC Castricum waarin we maar liefst zes keer wist te scoren. De eerste in de reeks van zes kwam op naam van Louie. Via de binnenkant van de paal schoot hij binnen. Vervolgens was het de beurt aan Yuna, de enige dame in JO8-2 produceerde haar allereerste doelpunt in wedstrijdverband. Iedereen dol enthousiast, en toen waren de remmen los.

  Vanuit goed teamwork, waarbij Max en Sietse lekker stonden te bikkelen op het middenveld, vlogen de doelpunten bij de keeper van Onze Gezellen om de oren. Louie zette de 5-7 op zijn naam via een schot die binnenkant paal de doellijn passeerde. Ook Bram wist te scoren. Zijn goed gedrukte schot, waarbij het zicht van hun keeper werd belemmerd door een verdediger, betekende 5-8. De 5-9 kwam weer op naam van Louie, die hiermee zijn vierde van de ochtend maakte. De tienklapper werd voltooid door een mooi doelpunt van Finn.

  Hierna dacht FC Castricum de buit wel binnen te hebben, maar Onze Gezellen gooide er een schepje bovenop en wisten nog terug te komen tot 8-10. Gelukkig floot de scheidsrechter voor het eindsignaal waarmee de tweede overwinning op rij een feit was.

  Aankomende zaterdag spelen we niet. De eerstvolgende wedstrijd is de inhaalwedstrijd tegen Saenden. Deze thuiswedstrijd staat gepland op woensdag 24 april om 18.00 uur op sportpark Noord-End. Zorg dat je erbij bent!