• OPNIEUW VERLIES FC CASTRICUM

  • FC Castricumtrainer Jort van der Meulen had na de teleurstellende nederlaag bij Jong Holland zijn team op diverse plaatsen gewijzigd in de hoop tegen Blauw Wit / Beursbengels een beter figuur te slaan. Ondanks dat de Castricummers een redelijke wedstrijd speelden, werd Blauw Witter Zion Linger een kwartier voor tijd de matchwinner met een snoeihard schot in de kruising, waardoor FC Castricum met 1-0 verloor, de derde nederlaag op rij.

    Blauw Wit begon overtuigend en de weer uitstekende FCC-doelman Danny Burger moest dan ook al na 3 minuten redding brengen bij een schot van Erwin Smajic. Hierna begon een rommelige fase met toch wat kansen aan beide zijden, waarbij Carlo Vrijburg pech had met een schot op de paal. Ook Bob van der Waal was dicht bij een goal en Maarten van Duijvenvoorde stuitte op doelman Youssef Abdallaoui, maar de grootste kans was voor de Amsterdammers via Rainier Sion, zodat iedereen vrede had met de 0-0 ruststand.

    Mede door een slordig begin van FC Castricum in de tweede helft kon Blauw Wit het initiatief nemen zonder echt gevaarlijk te worden. Het overwicht ebde echter snel weg en afgezien van een kopbal van Mickey Wever in de handen van Danny Burger had FC Castricum weinig gevaar te duchten.
    De wedstrijd leek op 0-0 af te stevenen, totdat Zion Linger met zijn zondagsschot de Amsterdammers aan de leiding hielp. FC Castricum begon aan een slotoffensief en had pech bij een vrije schop van Bob van der Waal , die via de lat over ging.

    Door de (opnieuw) krappe nederlaag worden de punten voor FC Castricum steeds belangrijker en hoewel de clubs in de tweede klasse aan elkaar gewaagd lijken, wordt het toch weer eens tijd voor een overwinning en dat moet dan gaan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Buitenveldert, die bij winst gewoon een plaats in de middenmoot oplevert.