• PELLE STAUB: ‘BREDERE OPLEIDING JEUGD NU BELANGRIJK’

 • FC Castricum draait op de vrijwilligers. Zij zijn de pijlers onder de club. Op voetbaltechnisch vlak zijn de trainers en de coaches bijna dagelijks met onze jeugd bezig. Maar wie zijn zij? En hoe denken zij over voetbal en FC Castricum? Vandaag komt Pelle Staub aan het woord.


  1. Wie ben je en welk team ga je volgend seizoen training geven?

  Hoi! Ik ben Pelle Staub en ik woon in Castricum. Ik ga volgend seizoen de coördinerende rol  op mij nemen op de maandag en woensdagmiddag. Ik zal er voor zorgen dat alle trainingen verzorgd worden en ben hiernaast het aanspreekpunt voor alle ouders.

  2. Wat voor beeld heb je van FCC? 

  Mijn beeld van FC Castricum is erg goed. Zelf heb ik de keuze gemaakt om bij FC Castricum te gaan voetballen omdat ze mij altijd met open armen hebben ontvangen. Verder is FC Castricum een club die veel doet voor de jeugdteams en daar veel in investeert. Ook lopen er veel ervaren trainers rond die de jeugd veel kan leren op allerlei verschillende gebieden.

  3. Waarom ben je hoofdtrainer geworden bij FC Castricum?

  Ik vind het een hele leuke uitdaging om de coördinerende rol over de jeugdteams op de maandag en woensdag op mij te nemen. Hierbij wil ik natuurlijk de spelers zo goed mogelijk begeleiden om zich zo breed mogelijk op te leiden tot een betere sporter en voetballer.

  4. Wat zijn je doelen voor dit jaar?

  Mijn doel voor dit jaar is om de spelers van FC Castricum zo goed als mogelijk te laten ontwikkelen om hun weg te vinden richting de selectie. En uiteraard is het de bedoeling dat alle spelers met een glimlach van het veld aflopen aan het einde van de training. Mijn uiteindelijke doel is om de spelers die ik training mag geven zo breed mogelijk op te leiden zodat ze uit eindelijk in het 1e van FC Castricum terecht komen.

  5. Wat moet er nog gebeuren bij FCC?

  Het breder opleiden van de jeugdspelers is voor nu het belangrijkste. Hoe beter de jeugdspelers uitgedaagd worden in het bewegen, hoe beter ze een voetbalwedstrijd in gaan. Dit is voor nu het belangrijkste wat er op de korte termijn moet gebeuren.

  6. Wie is je idool? Welke coach spreekt je het meeste aan? (Hoeft niet persé voetbal te zijn)  

  Ik heb niet echt een idool die ik bewonder. Ik leer van heel veel verschillende mensen met allerlei andere visies. Hier haal ik mijn eigen ervaringen uit en gebruik ik in mijn eigen trainingen.

  7. Wat heb je zelf het meeste geleerd afgelopen jaar?

  Afgelopen jaar heb ik heb geleerd dat je niet met alleen de visie vanuit de voetbalwereld een goede voetballer kunt worden maar juist door verschillende sporten te combineren je jezelf het beste kunt ontwikkelen.

  Foto Jeugdbstuur