• Scheidsrechters en spelbegeleiders

  Scheidsrechter bij FC Castricum,
  Door je nu aan te melden als pupillen of verenigingscheidsrechter bij FC Castricum zet je misschien wel de eerste stap naar een glansrijke carrière als scheidsrechter.
  FC Castricum heeft veel jeugdteams en dus zijn er ook veel scheidsrechters nodig.
  Aanmelden kan vanaf 12 jaar voor pupillenscheidsrechter en vanaf 14 jaar kun je verenigingsscheidsrechter worden.

  Spelbegeleider/Pupillenscheidsrechter
  In het pupillenvoetbal draait het vooral om spelplezier en ontwikkeling van voetballers. Daaraan kan je als spelbegeleider of pupillenscheidsrechter een positieve bijdrage leveren. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het begeleiden van wedstrijden heeft de KNVB Academie de opleiding Spelbegeleider/Pupillenscheidsrechter ontwikkeld. De opleiding is opgezet volgens het principe van ‘blended learning’: je leert tijdens cursusavonden, in de praktijk en door middel van een app op je telefoon of tablet.

  Wie kunnen spelbegeleider zijn?
  - Ouders van jonge jeugdleden zijn prima geschikt dit op een goede, sportieve wijze te doen. Een laagdrempelige manier om iets te doen voor/rondom het team.
  - Jeugdspelers die hun competenties willen vergroten en in de nabije toekomst misschien pupillen- of verenigingsscheidsrechter willen worden.
  - Bestaande pupillenscheidsrechters, al is het natuurlijk wel een andere rol en taak.
  De cursus bestaat uit twee theoretische bijeenkomsten van 2,5 uur.
  Het praktijkgedeelte tussen de beide bijeenkomsten- bestaat uit twee stagewedstrijden bij de vereniging. Tijdens de opleiding krijg je om de vier dagen via de app een aantal toets vragen voorgelegd. Deze kan je beantwoorden wanneer het jou uitkomt; dit kost je maar een paar minuten.
  Onze jeugdelftallen spelen hun thuiswedstrijden meestal op zaterdagmorgen.
  Bij indeling wordt altijd gekeken hoe laat je zelf moet spelen (uit of thuis).
  In de huidige groep van jeugdscheidsrechters hebben we momenteel geen meisjes, Daarom een extra oproep aan alle meisjes vanaf 12 jaar en ouder om zich ook aan te melden.

  Vereningingsscheidsrechter
  Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden in goede banen te leiden en denk je over voldoende leidinggevende capaciteiten te beschikken. Dan ben je de juiste persoon om scheidsrechter te worden! Wij zorgen tijdens de cursus (door de KNVB) verenigingsscheidsrechter veldvoetbal voor een praktijkgerichte opleiding, zodat je met voldoende ‘bagage’ aan de slag kunt bij 11 tegen 11 wedstrijden bij de club.
  De opleiding bestaat uit vier bijeenkomsten van 3 uur, elke maand is er een bijeenkomst. Daarnaast fluit je minimaal vier stagewedstrijden bij de vereniging onder begeleiding van een praktijkbegeleider. De opleiding wordt ’s avonds gegeven op een accommodatie van een voetbalvereniging. Tijdens de opleiding krijgen de deelnemers opdrachten die altijd te maken hebben met je eigen wedstrijden.
  De deelnemers die aan de voorwaarden hebben voldaan, ontvangen het diploma "Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal". Zij kunnen vervolgens worden aangesteld bij jeugdwedstrijden en/of wedstrijden in het seniorenvoetbal binnen de vereniging (B-categorie).
  Naast uitbreiding van de groep scheidsrechters zijn we ook naarstig op zoek naar extra begeleiders.
  Het fluiten van wedstrijden is heel leuk, maar niet altijd gemakkelijk.
  Om de jeugdscheidsrechters te laten groeien in een veilige omgeving, worden ze op zaterdag begeleid door Bert Vermeulen. 
  Tijdens de rust en na de wedstrijd nemen zij de wedstrijd met je door en geven je tips om nog beter te worden.
  De kleding krijg je van de vereniging.

  Interesse of vragen, stuur een mail naar de scheidsrechterscoördinator of kom even langs op zaterdagmorgen in het wedstrijdsecretariaat.

  scheidsrechters@fccastricum.nl