• Seanden JO9-1- FC Castricum JO9-3

  • Op een winderige novemberochtend mogen de spelers van FC Castricum JO9-3 een uitwedstrijd spelen tegen Seanden JO9-1. Vol vertrouwen vertrekt de colonne richting Wormerveer, alwaar het al een hele uitdaging blijkt te zijn om van de parkeerplaats naar de voetbalclub te komen. Dit belooft weinig goeds. Met enige vertraging komen de spelers aan op de club. Ze hebben nog net een paar minuutjes de tijd om warm te lopen.

    Vanaf de aftrap laten de Castricummers al gelijk hun tanden zien. De bal beland bijna direct in het net van de thuisclub, ware het niet dat de keepster uit de Wormer in topvorm lijkt te zijn, en de bal zeer behendig weet te grijpen. Vanuit een snelle doeltrap laten ook de spelers van Seanden zich zien, waarmee de bal uiteindelijk in het net van FCC belandt. Het staat dan misschien 1-0 voor de thuisploeg, maar daar heeft FCC op dat moment geheel geen boodschap aan. Jelle weet in de rebound de bal erin te schuiven, waarmee het evenwicht in de wedstrijd weer even terug lijkt te zijn. “Even’’ lijkt inderdaad wel gepast, want binnen een minuut schiet Seanden zichzelf, ondanks uitstekend werk van keeper Daan, weer op voorsprong. De bal was simpelweg bestemd voor het net, daar kon niemand iets aan veranderen. Een minuut later is het wederom raak, waarmee Seanden met 3-1 een comfortabele voorsprong bereikt. Castricum laat zich niet kisten, en probeert het heft weer in eigen handen te nemen. Thom schiet met een mooie poeier helaas net naast het doel, iets wat Emil hem even later na doet. Ook Thijs doet een dappere poging om de bal erin te krijgen, maar stuit op de uitmuntend spelende keepster. Thom en Emil weten elkaar regelmatig te vinden, waarbij Emil hem bijna binnen tikt met zijn verkeerde been. Daan wordt tijdens de gevaarlijke counteracties van de thuisploeg ook regelmatig op de proef gesteld, maar weet een aantal harde ballen de keren. Thijs rent geregeld de longen uit zijn lijf om de bal in te halen, en laat hierbij weer zien waartoe hij in staat is. Suus weet een aantal mooie kansen te creëren. Toch is het wederom Seanden die het doel van de Castricummers kan vinden, en met een stand van 4-1 gaan we de rust in.

    Onder leiding van coach Henk en assistent-coach Friso worden er wat veldwijziging doorgevoerd. Emil neemt het doel van Daan over, en Daan mag het op zijn beurt in het veld proberen. Na aanvang van de tweede helft is het Suus die gelijk hard aan het werk gaat, waarbij ze een aantal mooie verdedigende acties laat zien. Ondanks deze inspanningen wil het tij niet keren, en rolt ook de 5-1 tegen de touwen van FCC. Seanden lijkt namelijk nog een extra wapen in huis te hebben, want de steengoeie keepster van de 1e helft lijkt in de 2e helft ook nog eens goed te kunnen pingelen. Nino geeft niet op, en drukt de bal, naast zijn verdedigende werk, regelmatig weer naar de voorste linies. Vanuit een mooie voorzet van Sibbe komt de bal vervolgens voor de voeten van Jelle terecht. Jelle laat dit zich geen twee keer zeggen, en schuift de bal waar hij hoort. De vreugde van het 2e doelpunt voor de Castricummers wordt helaas alweer snel verstoord door alweer een goal voor Wormerveer. Nino weet hierop nog een tegendoelpunt te voorkomen door een prachtige tackel op de bal. Ondanks nog enkele mooie voorzetten van Thijs, waaruit nog enkele mooie kansen voor Thom en Jelle ontstaan, is het Seanden die de wedstrijd met 7-2 weet te beslissen.