• SEBASTIAAN WEBER: REGISSEUR ZONDER PODIUM

 • Sebastiaan Weber speelde 350 wedstrijden voor FC Castricum. Meestal in de rol van regisseur, maar ook als strateeg die soms, als het echt nodig was, het venijn zijn plaats gaf.

  Weber: ,,FC Castricum is altijd mijn cluppie geweest. Hard werken, dan komt de rest vanzelf. Soms moet je ingrijpen. Dat kan ik ook. De afgelopen seizoenen viel de combinatie thuis en FCC steeds zwaarder. Justin is nu bijna twee. Na zijn geboorte ben ik vooral in het tweede gaan spelen. Langzaam afbouwen. Het competitieve zal ik heel erg missen. Zelf ben ik ontzettend fanatiek. Ik kamp al twee jaar met een liesblessure. Een slepende liesblessure kon er ook nog wel bij. Zuur dat ik de apotheose van het seizoen moest missen.”

  In de loop der jaren kreeg hij het etiket frivool opgespeeld. Met de bal aan zijn voet kon hij alle kanten op. ,,Dat ging me goed af. Ik vond het heerlijk om de beslissende pass te geven. Joep, Elario, Ernst, Maarten van Duivenvoorde enz.  Ik wist ze te vinden.”

  Weber: ,,Ik stond vaak op de goede plaats voor de beslissende eindpass.  Elario heeft mensen om hem heen nodig om 30 doelpunten per seizoen te maken. Zo waren er meer spelers. Ik weet niet hoeveel goals ik heb gemaakt. Kan me nog wel het eerste doelpunt tegen HCSC herinneren. Ik maakte de eerste, werden we later kampioen.”

  Hij heeft veel terug gekregen voor alles wat hij voor FCC heeft gedaan. Weber: ,,En dan heb ik het nog niet eens over jaren geleden. Bij onze club voel je de warmte van een echt vriendenteam op clubniveau. Ik weet niet in hoeveel wedstrijden wij veel beter waren en toch in de problemen kwamen. Dat mis ik zo nu en dan.”

   Het gras van het hoofdveld begint spontaan te groeien als zijn voetbalcarrière ter sprake komt. FCC was net gepromoveerd naar de eerste klasse. Lekker in de bus, muziekje op. ,,Ja, dat was echt gezellig. Met acht doelpunten de eerste competitie erop gaan. En dat elke week.”

  Als sportmanager in Amsterdam vult hij zijn dagen met zijn passie. En met de ontelbare hoeveelheid gratis adviezen die hij lange tijd naar zijn hoofd kreeg geslingerd.

  Sebastiaan Weber:  ,,Bij FCC voel je de warmte van een echt vriendenteam. Ik ben er trots op dat ik met al die wedstrijden iets heb teruggegeven.”                      

  Foto: Sandy Klaver

  Pr-commisse