• SPECTACULAIR DUEL EINDIGT IN WINST VOOR FC CASTRICUM

 • FC Castricum heeft zijn koppositie kunnen behouden door van de nog ongeslagen Koninklijke HFC te winnen met 1-0.

  Dat Koninklijke HFC een sterke tegenstander zou zijn was wel duidelijk. K.HFC is met haar zaterdagtak een nieuwe weg ingeslagen, in het basiselftal van ZA1 speelt nu de jeugd de hoofdrol, met een grote selectie wordt er elke week een selectie gemaakt voor spelers die uitkomen in de landelijke O-21 competitie (Divisie 4A) en de Za1, een week later ziet dit er weer anders uit, dit gebruiken ze als opstap naar hun 1ste elftal op de zondag, die nu 2de Divisie speelt.

  Koninklijke HFC begon voortvarend en na 3 minuten moest de lat redding brengen voor FC Castricum op een schot van Jasper van Altena, even later was het wederom K.HFC, een hard en zuiver schot in de linker hoek die door keeper Lars Beukers er katachtig werd uitgetikt. Koninklijke HFC speelde 3-5-2 waardoor ze een overwicht op het middenveld hadden, hierop acteerde de trainers Felix en Ralph meteen door tijdens een blessure in de 14de minuut bij K.HFC, Max een briefje te geven (hebben zij volgens mij gezien van Koeman bij het Nederlands Elftal) met daarop instructies voor de spelers, dit wierp meteen zijn vruchten af, we kregen steeds meer grip op de tegenstander en met plaagstootjes werden zij ge├»rriteerd.

  De eerste kans voor FC Castricum kwam dan ook pas in de 29ste minuut, een geweldig schot van Max Lodewijks die door de perfect keepende Mikael Mensink uit de kruising werd gehaald. Nog geen vier minuten later is het Elario Zweet die met een mooie boog bal de keeper probeerde te verrassen, deze ging helaas net over de lat.

  FC Castricum probeerde steeds meer druk te zetten en het is wederom Elario Zweet die zich prima heeft vrij gespeeld en alleen op de keeper af gaat, hij ziet zijn schot wegspatten vanaf de lat, de wedstrijd blijft in hoog tempo door gaan en FC Castricum heeft de organisatie prima staan, zowel verdedigend als aanvallend, in de blessure tijd is het Lars Beukers die een hard schot van K.HFC klemvast heeft, hij staat als vanouds weer klasse te keepen.

  In de rust is Jeroen Bakker geblesseerd achtergebleven in de kleedkamer en vervangen door de nog maar 16-jarige debuterende aanvaller Nick van Velzen, deze liet meteen van zich horen, aanval over rechts Nick kapte zijn tegenstander uit en geeft een loep zuivere steekpass op Max Lodewijks die de bal op tipt en verwoestend uithaalde, een meedogenloos schot die onhoudbaar is voor de keeper van K.HFC, 0-1. FC Castricum kon echter zeker niet achterover leunen, want K.HFC was voornamelijk in de omschakeling levensgevaarlijk, in de 58ste minuut kon de score nog verder worden uitgebreid naar 2-0, Ernst Buijnsters gaat alleen op de keeper af en ziet zijn schot net via de voet van de keeper eruit getikt worden. K.HFC voert de druk op, wisselt twee keer en zet alles op alles om de gelijkmaker te maken.

  In de 79ste minuut wordt de bal voor het doel van FC Castricum gebracht, Luca Mura van K.HFC haalde uit en ziet zijn schot op de lat belande, nog geen minuut later is het wederom K.HFC, Luc Steenkist heeft zich vrij gespeeld en gaat alleen op de keeper af. De sterk keepende Lars Beukers weet wederom de bal te stoppen en ze doel schoon te houden. FC Castricum zet noodgedwongen nog een tandje bij om dit uitstekende resultaat over de streep te trekken, het zorgde nog voor een spannende slotfase, doelpunten vielen er echter niet, FC Castricum won met 1-0 van K.HFC.

  Het was een schitterende wedstrijd om te zien, waardoor het extra jammer was dat er geen toeschouwers langs de kant stonden, we hebben absoluut genoten van een heel sterk FC Castricum die met de week beter wordt.

  Vandaag was het voetballend top, twee teams die graag wilde laten zien dat zij de beste waren.

  Tevens nog de twee debuterende spelers van JO17/1 Nick van Velzen en Tjidde Geerts die prima invielen.     

  Volgende week naar Olympia Haarlem, koploper van vorig seizoen, met dit FC Castricum gaan zij het heel moeilijk krijgen.     

  Joop Bakker