• Sporting Krommenie JO9-5 - FC Castricum JO9-3

  • Op een zonovergoten nazomerochtend rijdt de spelers-colonne van FC Castricum JO9-3 af naar Krommenie voor een potje voetbal tegen Sporting Krommenie JO9-5. Omdat verdediger Nino niet bij de wedstrijd aanwezig kan zijn schuift middenvelder Thijs een plekje naar achteren, om samen met Sibbe de verdediging op zich te nemen. Alle spelers gaan met vol vertrouwen de wedstrijd tegemoet. Ook Suus, die vorige week twee mooie doelpunten heeft mogen maken, heeft er veel zin in.

    Na de aftrap gaat de bal enkele keren over en weer over het veld, en is nog niet duidelijk wie het overwicht in de wedstrijd pakt. Aan weerszijden worden mooie kansen gecreëerd, en vanuit een voorzet van Jelle weet Thom voor Castricum een kans te verzilveren door de 0-1 binnen te schieten. Een van de twee spitsen van Krommenie laat dit niet over zijn kant gaan, en dwingt FCC-keeper Daan tot een mooie redding. Als de bal vervolgens ook nog rakelings over het doel scheert lijkt het gevaar voor de Castricummers nog lang niet geweken. Sibbe en Thijs werken hard, en moeten alle zeilen bijzetten om de bal te onderscheppen. Als Suus de bal vervolgens voor haar voeten krijgt komt de bal weer op de ‘’juiste’’ helft terecht. Emil maakt hier goed gebruik van door de 0-2 in te checken. Hierop laat Krommenie zich de mond niet snoeren, en komt al snel terug in deze spannende wedstrijd door de 1-2 binnen te schieten. Na nog enkele grote kansen over en weer weten de spelers van Krommenie nog voor de rust de gelijkmaker binnen te tikken.

    Na de rust is het tempo in de wedstrijd weer snel terug. Jelle heeft er zin in en weet na enkele verwoede pogingen de bal prima tussen de doelpalen van Krommenie te planten. Dit wakkert de gemoederen bij de spelers van Krommenie aan, waarop ze een ware storm van aanvallen richting het doel van FCC lanceren. Na goed verdedigend werk van Sibbe en Thijs, een mooie counteractie van Emil en een aantal mooie reddingen van Daan is er toch echt geen houden meer aan. Krommenie ruikt bloed en weet zich binnen enkele minuten van een 2-3 achterstand naar 4-3 voorstand te werken. Thijs is het hier duidelijk niet mee eens, en schuift de bal behendig voor de voeten van Jelle. Hieruit valt de gelijkmaker, welke tot het eindsignaal stand weet te houden. Met een verdiend gelijkspel verlaten beide ploegen de arena, en mogen de spelers met een opgeheven hoofd de kleedkamer weer betreden.