• SPORTVRIENDEN

 • Allemaal namens het bestuur van FC Castricum een sportief en gezond 2020 toegewenst.

  Graag had ik jullie vanaf deze plaats de nieuwe voorzitter voorgesteld, maar helaas hebben we die nog niet gevonden, de leiding ligt nu bij het Dagelijks Bestuur en dat doen we met zijn drieën, Willem Jobse (secretaris), Pieter Dijker (penningmeester) en mijn persoontje als vicevoorzitter.

  Leuk dat jullie allemaal gekomen zijn om met elkaar het nieuwe jaar 2020 in te luiden, want daar gaat het tenslotte om bij onze mooie voetbalclub, met elkaar genieten van voetbal, jong en oud, vrouwen en mannen, clubgevoel en saamhorigheid.

  En wat doen de meiden het goed, de meiden onder 15 zijn net ongeslagen kampioen geworden, een geweldige prestatie, de coaches Otto Weener en René de Jager en de trainers Kim de Wit en Friso Visser kunnen trots zijn, niet alleen op hun meiden, maar ook een beetje op zichzelf, ook de meiden onder 17 zijn ongeslagen kampioen geworden, ook een mooie prestatie van de meiden van Mirte Kaandorp en Tess Willemse.
  En bijzonder kampioen in de Hoofdklasse de jongens onder 11 o.l.v. Oscar en Max Lodewijks. De kampioenen zijn vanmiddag in het zonnetje gezet.

  Aan het einde van zijn 2e seizoen gaat onze hoofdtrainer Jeroen Kroes stoppen en dit geldt ook voor onze trainer van het 2e Willem Zeijlmans die met zijn eerste seizoen bezig is, graag had ik jullie vanaf deze plaats wat nieuws gegeven over de trainerscarrousel, maar we hebben nog geen witte rook, met hun opvolging is de TC druk bezig, de winterstop is daar een mooie tijd voor.
  Ik zei het al, clubgevoel en saamhorigheid zijn belangrijk, er zijn het afgelopen jaar weer veel activiteiten georganiseerd door de evenementencommissie om dit te versterken. Pub quizzen, feestavonden, vandaag de traditionele familiedag met strandloop en brunch en veel mooie toernooien, zoals de traditionele afsluiting van het jaar met het kerstzaalvoetbaltoernooi, ook dat was weer zeer geslaagd. Ook allemaal dankzij de inzet van vele vrijwilligers! En dat laatste is voor ons zeer belangrijk!
  Om onze dankbaarheid extra te benadrukken willen we vanaf nu alle evenementen en toernooi organisatoren uitnodigen om samen met het bestuur te evalueren op aangename wijze onder het genot van een hapje en een drankje.

  Het afgelopen jaar zijn we gestart met DNA-bijeenkomsten. We denken daarbij na over vragen als; Wat is FC Castricum? Wat bindt ons en waar willen we naartoe? Hoe werven we nieuwe voetbaltalenten? En hoe behouden we die? Wat vinden we belangrijk? Mooie bijeenkomsten waar nieuwe ideeën uit voortvloeien waarmee de club vooruit wordt gebracht.
  Ook wordt nagedacht over de vraag hoe we nieuwe vrijwilligers kunnen vinden die wat voor de club willen betekenen, in het nieuwe Algemeen Bestuur is speciaal hiervoor Anita Jansen aangetrokken.

  Een andere versterking in het bestuur is Martijn Nieuwenhuijs met in zijn portefeuille kantinezaken en omdat we graag een scheidsrechtercommissie willen oprichten is hij de man die binnenkort gaat brainstormen over hoe we dit gaan vormgeven, er worden heel veel wedstrijden bij ons gespeeld. En de scheids is daarin een onmisbare schakel.

  Na de fusie in 2002 zijn er een aantal bijzondere inspanningen gepleegd, dat ging toen om het boardingveld, daarna de aanbouw van de kleedkamers en toen het kunstgrasveld op veld 4.
  De volgende bijzondere inspanning is het nieuwe zwembad, omdat wij dit zo’n ingrijpende verandering vinden op sportpark Noord-End zijn we hier al lange tijd intensief bij betrokken, u heeft de beslissing in de krant kunnen lezen 13 voor en 12 tegen stemmers, we staan aan de vooravond van een ingrijpende verandering op ons sportcomplex, wij denken dat dit een enorme boost aan gaat geven, te meer omdat vanaf het begin ons en de korfbalvereniging Helios een kunstgrasveld is beloofd.
  Nu is de vraag waar gaat het zwembad komen? Veld 2 of veld 5, de politiek nijgt nu naar veld 2, maar wij willen graag veld 5 omdat dan onze velden mooi om onze kantine heen blijven liggen. Naast dit voor ons belangrijkste feit denken wij ook dat er genoeg andere argumenten zijn aan te dragen om voor veld 5 te kiezen, wij zullen de komende tijd de politiek blijven bewerken.

  Dan het laatste, maar niet het minste, afgelopen oktober is Wim Beukers afgezwaaid als voorzitter, ik geef daarom nu het woord aan Willem Jobse die hem zal uitluiden en die namens het bestuur afscheid zal nemen.