• SUCCES VOOR CASTRICUM: TWEE CASTRICUMSE SCHOLEN NAAR DE VOLGENDE RONDE

 • De groepen 7 en 8 van de Castricumse basisscholen mochten afgelopen woensdag, na twee jaar afwezigheid, weer hun voetbalkunsten laten zien op het Rabobank schoolvoetbaltoernooi. De oergezellige middag, georganiseerd door enthousiaste en onmisbare FCC vrijwilligers, ontaarde in een heus festijn Fanatiek juichende ouders werden door hun bloedeigen kroost op een hoop panna's, hakjes en onnavolgbare dribbels getrakteerd. 

  De middag beleefde een ultieme climax met een heuse titanenstrijd tussen de finalisten van de jongens van Helmgras 4 en Paulusburcht 2. De enerverende wedstrijd werd beslist met een zenuwslopende penaltyreeks, in het voordeel van de jongens van de Paulusburcht. 

  De meiden van Helmgras 3 wisten, na een eveneens zinderend finaleduel, de eerste prijs voor de dames binnen te slepen. Met 1 wonderschone goal gaven ze hun schoolgenoten van Helmgras 2 het nakijken.

  Sportiviteitsprijzen gingen naar de meiden van de Montessorischool en de jongens van de Kustlijn. De Paulusmeiden kregen een welverdiende prijs voor het mooiste spandoek van de dag.

  Een dag later volgde een bloedstollend vervolg op het hoofdveld van FCC. De winnaars namen het in de regiofinale op tegen de winnaars van Heemskerk. Na twee zinderende wedstrijden, die beiden eindigden met bloedstollende penaltyreeksen, wisten zowel de meiden van Helmgras als de jongens van de Paulusburcht de winst binnen te slepen. 

  Met deze prachtige resultaten mogen beide scholen door naar de volgende strijd, die komende woensdag in Den Helder zal worden beslecht. 

  Voor fotoreportage klik hier
  Foto's: Petra Out en Meindert Zwikker