• SVA JO8-5 - FC Castricum JO8-2

  • JO8-2 verliest van SVA ondanks ijzersterke 2e helft

    Een vroege uitwedstrijd voor JO8-2 vandaag. Om 07.45 uur was het vertrek vanaf het parkeerterrein bij Sportpark ‘Noord-End’. Eenmaal aangekomen bij de zeer nette accommodatie van SVA in Assendelft bleek dat het al vroeg druk en gezellig was in de kantine. De spelers moesten snel omkleden, want om 08.30 uur werd er afgetrapt op het kunstgrasveld.

    SVA JO8-5 was de tegenstander en al snel bleek dat dit een team is met goede spelers, maar ook een team wat goed samenspel vertoonde. Dit resulteerde helaas al vrij snel in een 3-0 achterstand. Sietse was degene die namens FC Castricum het eerste doelpunt scoorde. Zijn schot in de hoek werd door de keeper niet goed verwerkt. Na de 3-1 van Sietse wist SVA verder uit te lopen naar 5-1. Toen was het Bram die met een bal tussen de benen van de tegenstander door de keeper van SVA kansloos liet en de 5-2 op zijn naam zette. Vervolgens was het SVA die het laatste wapenfeit wist te noteren in de eerste helft. Ondanks prima keeperswerk van Yuna gedurende de eerste helft moest zij toch voor de zesde keer de bal uit het net plukken en gingen we met een 6-2 achterstand de rust in.

    Tijdens de rust werd de tactiek omgezet en onder leiding van aanvoerder Duncan trok FC Castricum weer ten strijde voor de tweede helft. Door de omzetting op tactisch vlak zag het spelbeeld van de tweede helft er heel anders uit dan het spelbeeld in de eerste helft. Het goede samenspel van SVA werd in de tweede helft flink verstoord en met een duidelijke rolverdeling binnen het team pakte FC Castricum de gehele tweede helft de overhand. Hiernaast keepte Bram een uitstekende tweede helft. Deze combinatie resulteerde in een doelpunt voor FC Castricum. Het was Louie die de 6-3 maakte en zodoende de marge verkleinde. Helaas wist SVA via een zeldzame uitbraak toch weer de marge te vergroten door de 7-3 te noteren. Ook nu lieten de toppers van JO8-2 zich niet uit het veld slaan. Yuna, Mohammad, Max, Bram, Sietse, Louie, Duncan en Finn vochten als tijgers en kregen loon naar werken met een vierde doelpunt. Mohammad schoot de 7-4 binnen en direct daarna werd er gefloten voor het eindsignaal. Helaas met 7-4 verloren! Maar als we kijken naar de tweede helft, dan werd deze winnend afgesloten. Dit biedt perspectief voor de eerstvolgende wedstrijd.

    De tactische wijzigingen bieden houvast voor de komende wedstrijden. Ariyam kon er vandaag niet bij zijn maar we hopen bij de volgende wedstrijd weer op volle oorlogssterkte te zijn. De eerstvolgende wedstrijd van JO8-2 is de thuiswedstrijd tegen Sporting Krommenie JO8-5 en wordt gespeeld op zaterdag 6 april. De aftrap is dan om 09.00 uur. Zorg dat je erbij bent!