• TERUGBLIK OP 2020

 • Castricum, 31 december 2020 – Gezellige bedrijvigheid bij FC Castricum op de zaterdagen en tijdens de trainingen; wat moeten we het toch allemaal lang missen en het einde is helaas nog niet in zicht. Wat dat betreft hebben we niet veel te melden als we terugkijken. Maar toch, terugblikken is datgene wat we jaarlijks doen rond deze tijd, ieder op zijn eigen manier. Het heeft direct te maken met alles wat is gebeurd in gezin, op school, op het werk en in de vrije tijd. In elk geval zal de corona-pandemie bij de meeste mensen als een rode draad lopen door de gedachten over het afgelopen jaar.

  Bij FC Castricum wordt steevast het nieuwe jaar geopend met de jaarlijkse strandloop en brunch op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar, gevolgd door een nieuwjaarsreceptie. En hoe kan het ook anders tijdens dit moment, een terugblik op het afgelopen seizoen om daarna met elkaar op het nieuwe jaar te proosten. Helaas zal dit allemaal niet kunnen doorgaan waardoor er geen andere manier overblijft dan ons op deze wijze tot alle leden en vrijwilligers te richten.

  Dat er afgelopen jaar helemaal niets is gebeurd zou de waarheid geweld aan doen maar feit blijft dat het balletje te weinig heeft gerold. Na de lockdown in maart is als de wiedeweerga een coronawerk-groep opgericht om binnen de mogelijkheden het trainen van zowel de jeugd als seniorenteams zoveel als mogelijk door te laten gaan.

  Door de ontstane situatie kon eindelijk het vele achterstallige onderhoud aan vooral het houtwerk aan de buitenzijde, zowel op de grond als op het dak, worden aangepakt. Zelfs tot op dit moment wordt er door het groepje vrijwilligers doorgewerkt aan de binnenzijde van de kleedkamers.
  We zijn aan deze leden veel dank verschuldigd in het besef dat aan corona en het schilderwerk toch heel wat vrije uurtjes zijn opgeofferd.

  En dan mocht er eindelijk aan begin van het nieuwe seizoen weer gevoetbald worden, waarbij de kantine na talloze aanpassingen ook weer geopend was, zij het wel met restricties. De zaterdagse gezelligheid kwam weer terug met de hoop dat we het ergste achter de rug zouden hebben. Helaas, het was van korte duur. Doordat het aantal besmettingen opnieuw opliepen kwamen er weer nieuwe restricties, waardoor er nog beperkt gevoetbald mocht worden met zo weinig mogelijk begeleiding en publiek. Een onwerkelijk tafereel als we dan terugdenken aan de wedstrijden zonder publiek. Kon het nog gekker? Ja, dat kon! Een tweede lockdown zou nog volgen.

  Gelukkig kon er door met name de jeugd worden doorgetraind. Vanaf deze plaats onze dank aan de trainers en alle anderen die dit mogelijk hebben gemaakt. Ook van de senioren selectie-trainers werd alle mogelijke creativiteit gevraagd om met de geldende beperkingen toch door te kunnen trainen waarvoor ook onze waardering!

  Waar er voor de bühne weinig mag zijn gebeurd wordt er achter de schermen wel degelijk gewerkt en alles in het werk gesteld om beslagen ten ijs te komen zodra we weer mogen voetballen. En er ligt nog een andere klus voor het bestuur; proberen het nieuwe zwembad op ons veld 5 te krijgen. Er zijn weer ontwikkelingen vanuit de politiek om op korte termijn omwonenden te horen over de plannen. Uiteraard zijn wij benieuwd wat hier gaat uitkomen en hopen dat onze voorkeur de uitkomst wordt.  En nu we toch over het bestuur hebben; er zijn een aantal vacatures. We beschikken nog steeds niet over een voorzitter en in het nieuwe jaar moeten we ook op zoek naar een nieuwe penningmeester. Wie wil zich hiervoor inzetten? Hij of zij mag weten dat er een gespreid bedje wacht, ondersteuning voor beide functies is in ruime mate aanwezig. Informatie is te krijgen bij de secretaris via 06-49934551 of secretaris@fccastricum.nl.

  Rest ons jullie allen een super en sportief 2021 toe te wensen en tot weerziens bij onze club!

  Bestuur