• Verslag HFC EDO - FC Castricum 1

 • FC Castricum coach Jort van der Meulen kreeg de complimenten van EDO-trainer Sven Roomeijer, maar hij had liever een overwinning mee naar huis genomen in plaats van de 4-2 nederlaag.

  De teleurstelling was groot, want koploper EDO had na de 2-2 gelijkmaker weinig meer in te brengen tegen het sterk spelende FC Castricum.

  EDO was na 9 minuten goedkoop aan de 1-0 gekomen, toen een indraaiende corner van Joost Kuhlman door iedereen werd gemist en pardoes tegen het net rolde.

  De geroutineerde Haarlemmers (merendeels dertigers) dachten daarmee de buit al binnen te hebben met 2 tegendoelpunten in 6 wedstrijden, maar Castricum vocht zich terug in de wedstrijd en creëerde weer genoeg kansen. Het euvel van de laatste weken stak echter weer de kop op en de gemiste kansen van Elario Zweet, een kopbal van Roy van Soest en Carlo Vrijburg (alleen voor de keeper) hadden zomaar voor een 1-3 ruststand kunnen zorgen.

  De tweede helft bracht direct spektakel en na een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van Roy van Soest mocht Elario Zweet via een penalty voor de 1-1 zorgen. Door de euforie was de concentratie even zoek en dat betekende in dezelfde minuut 2-1 voor EDO door Jeroen Ketting.

  FC Castricum trok nog furieuzer ten aanval en de tweede gelijkmaker van Elario Zweet in de 68e minuut was het logische gevolg. De koploper werd compleet van de mat gespeeld door de laagvlieger en het wachten was op de 2-3 die echter niet op het scorebord verscheen.

  Opnieuw een corner in de 89e minuut deed FC Castricum de das om. In een alles-of-niets-poging zorgde Bob Kemper met een prachtig schot voor 3-2. Dat het in blessuretijd nog 4-2 werd via Richie Yeboah was slechts voor de statistieken.

  FC Castricum stond weer met lege handen na een uiterst ongelukkige nederlaag en mag een weekend uitrusten om op 18 november aan de ommekeer gaan werken thuis tegen concurrent DVVA.