• VERSLAG JO-8-2 BIJ FC UITGEEST JEUGDTOERNOOI

 • Na het enigszins teleurstellende Klaas Peijs toernooi, waarbij geen enkele wedstrijd werd gewonnen, stond op Hemelvaartsdag het FC Uitgeest jeugdtoernooi op het programma. De ultieme gelegenheid om revanche te nemen op de geleden nederlagen bij het thuistoernooi. Een aantal vaste waardes ontbraken. Om uiteenlopende redenen konden Ariyam, Duncan, Finn en Mohammad er niet bij zijn. Gastspelers Florian en Jack completeerden de gelederen.

  Om 09.50 uur werd er door JO8-2 afgetrapt tegen FC Uitgeest JO8-3. In een wedstrijd, waarbij beide ploegen erg gewaagd waren aan elkaar, was het Yuna die de score namens FC Castricum opende. Haar schot belandde keurig en onhoudbaar in de rechterhoek. Florian was deze wedstrijd de sluitpost en door een aantal mooie reddingen wist hij zijn doel schoon te houden. Louis was degene die de score verdubbelde via een verwoestend schot. In de laatste minuut van de wedstrijd leek Bram af te stevenen op de 0-3, maar de paal was de spelbreker. In de uiterste slotfase wist FC Uitgeest een laatste keer uit te breken. Maar door handelend optreden van doelman Florian bleef de 0-2 in tact en was de overwinning een feit.

  Na een pauze van bijna een uur was vv Assendelft JO8-2 de tegenstander van dienst. Een wedstrijd om heel snel te vergeten. De doelpunten vlogen letterlijk om de oren en een dikke nederlaag tegen de uiteindelijke winnaar van de poule viel op geen enkele manier te voorkomen.

  Het verlies van de tweede wedstrijd moest rechtgezet worden in de laatste poulewedstrijd tegen FC Uitgeest JO8-4. Deze tegenstander is zeker geen onbekende van JO8-2. Er werd al twee keer eerder tegen ze gespeeld. Zowel in een oefenwedstrijd als in de competitie werd verloren van ze. Echter deze wedstrijd pakte anders uit dan de twee voorgaande. Ditmaal wist JO8-2 een verdiende en degelijke 3-0 overwinning neer te zetten tegen de ‘zuiderburen’. Het eerste doelpunt ontstond na een aanval over de rechterflank, waarbij Max treffend afrondde. Het tweede doelpunt werd op links opgezet door Yuna en wederom was het Max die wist te scoren; 0-2. Na goed handelend optreden van keeper Bram na een diepe bal van FC Uitgeest was het Louie die de bal oppikte. Langs de rechterkant stoomde hij op en via een schitterend schot uit een onmogelijk hoek schoot hij de 0-3 op het scorebord. Er volgenden nog een aantal mogelijkheden over en weer, maar er werd verder niet meer gescoord.

  Met twee winstpartijen en een verliespartij werd een keurige tweede plek in de poule gepakt. Een prima prestatie waarbij de dank uitgaat naar gastspelers Florian en Jack.

  Op zondag 16 juni, op Vaderdag, sluit JO8-2 het seizoen af tijdens het Zilveren Hert toernooi bij plaatgenoot Vitesse ’22. Het speelschema hiervan is nog niet bekend, maar het toernooi zal tussen 09.00 en 12.00 uur plaatsvinden.