• Vlog en verslag Nederlands Kampioenschap JO-9

 • Zondag 2 april werd het Nederlands Kampioenschap voor JO-9 georganiseerd op ons sportcomplex. Hieronder een sfeerimpressie van het openingsdefilé en een verslag van de dag op Noord-end. Het toernooi werd gewonnen door LSC 1890 uit Sneek (foto). Meer informatie over het toernooi vind je hier.

  https://youtu.be/7MZjR5_EegQ

  Verslag Nederlands Kampioenschap Voetbal Talenten Toernooi 2017 onder 9 jaar

  Zondag 2 april j.l. werd het VTT-NK,onder schitterende weersomstandigheden,voor onder 9 jaar gespeeld bij FC Castricum. 32 clubs uit geheel Nederland die zich geplaatst hadden via de district toernooien maakten hun opwachting en wat werd het een feest.

  Om 09.30 uur werd gestart met het defile onder de bekende deunen van de “Koning Voetbal Mars”, gespeeld door fanfare orkest Emergo, kwamen de kleine mannen met club vlaggen het hoofdveld op gelopen. Door Rob Remijnse waren tevens 32 borden met club namen gemaakt welke de aanvoerders, voorop lopend van hun team, lieten zien aan het vele enthousiaste publiek.

  Roon Staal, oprichter en voorzitter van de stichting VTT, begeleidde het defile professioneel. Via een prima werkende geluidsinstallatie werd het e.e.a. verteld over de clubs waaronder de stad en provincie waar de clubs vandaan kwamen. En deze clubs kwamen echt uit alle provincies zoals Zeeland, Limburg,Overijssel, Friesland etc.

  Nadat de teams waren opgesteld werd live door Emergo ons volkslied Het Wilhelmus gespeeld welke door vele kinderen werd mee gezongen, indrukwekkend waarbij menig ouder/opa’s/oma’s een traantje weg pinkte. Om 10.00 uur startte stipt op tijd de poule wedstrijden.

  Er waren 8 poules van 4 clubs geformeerd. De winnaars van elke poule gingen in de middag sessie door voor het uiteindelijke kampioenschap van Nederland. FC Castricum werd in haar poule net geen eerste. Een 2e plek was het eind resultaat in de poule. In de middag sessie moest FC Castricum verder gaan in categorie 2 voor de plaatsen 9 t/m 16.

  Een 15e plaats van de 32 deelnemende clubs zou uiteindelijk het eindresultaat zijn wat natuurlijk best een goede prestatie is te noemen. De uiteindelijke kampioen zou LSC 1890 uit Sneek (Friesland) worden die in de finale met 1-0 won van Unitas’59 uit Eindhoven (Noord Brabant). Derde werd De Foresters uit Heiloo (Noord Holland) die in de wedstrijd om de derde plaats met 2-0 won van Spero uit Elst (Gelderland). De sportiviteits schaal ging naar Zeelandia uit Middelburg (Zeeland). Voor alle verdere uitslagen zie hier.

  Voor een schitterende foto reportage zie onderstaande link: https://www.facebook.com/pg/dpsportfoto/photos/?tab=album&album_id=1338479116247133

  Tevens zijn een groot gedeelte van deze foto's te bestellen via deze link: https://www.oypo.nl/A11E9749A306DB61

  Aan het einde van de dag om 16.45 uur startte de prijs uitreiking welke door de burgemeester van Castricum, de heer Toon Mans, werd verricht die na afloop erop los twitterde wat een fantastische dag het was geworden. Inderdaad pure voetbal promotie had het voor FC Castricum opgeleverd mede door een organisatie die stond als een huis.

  Met dank aan de vele vrijwilligers heeft FC Castricum weer een top prestatie geleverd. Bedankt Klaas Geertsema, Jan Boeree,Rob Remijnse,Myra Remijnse,Nick Westland,Peter van Splunter,Anja en Roon namens VTT,Rein en Willem Jobse, Willie Travnicek met haar kantine crew, EHBO, Emergo,Jim Hes, onze fotografen Paul en Diane, scheidsrechters en alle vrijwilligers “achter de schermen” die ik hierbij vergeten ben om in het zonnetje te zetten.

  Albert Bras