• VOETBALVOORGERECHT FC CASTRICUM; JORIS PEIJS “BEETJE GELUK ONTBREEKT”

  • In de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Reiger Boys (zaterdag 15.00 uur) maakt Joris Peijs een relaxte indruk. Zo langzamerhand moet er weer eens een keer worden gewonnen en dat begrijpt de 18-jarige aanvaller als geen ander. Afgelopen zaterdag werd Fortuna Wormerveer zestig minuten lang opgejaagd met een fraai doelpunt van ‘JP’ als resultaat. ,,We lieten ze daarna ontsnappen en dat mag niet,’’ zegt Peijs.

    Met zijn tweelingbroer Stijn is Joris wekelijks een attractie op de Noord-Hollandse voetbalvelden. Hij is snel, koelbloedig en voor de duivel niet bang. Bij FC Castricum staat hij hoog op de topscorerslijst.

    ,,Hoeveel doelpunten ik dit seizoen al heb gemaakt, weet ik niet. We hebben een uitstekende groep en knokken tot wij er bij neervallen. Ik durf te stellen dat wij iedereen in de derde klasse kunnen kloppen. Weet je wat er aan ontbreekt? Een klein beetje geluk. Dat moet je afdwingen. Kijk er daarom niet gek van op als wij Reiger Boys verslaan. Het balletje moet toch een keer onze kant oprollen?” (Foto Sandy Klaver)

    PR-commissie