• VOETBALVOORGERECHT: FC CASTRICUM SPEELT ELKE WEEK FINALE..

 • De zwartkijkers onder ons dienen deze rubriek over te slaan. Cijfers liegen niet, maar in de sport is alles mogelijk. De voorsprong van zes punten moet voor FC Castricum voldoende zijn om OFC zaterdag in eigen huis een flinke zet richting de nacompetitie te geven. Dat zou dan de tweede rechtse hoek in een week betekenen voor de Oostzaners, die door koploper Always Forward op een 10-0 nederlaag werden getrakteerd.

  Zover is het nog niet. Hoewel het legioen massaal richting Oostzaan zal afreizen, moeten er eerst nog een paar doelpunten worden geproduceerd. Maar hoe en door wie? Onze top drie;

  1. Elario Zweet. Was er tegen Beverwijk dichtbij. Kogelde één volley zo snoeihard richting het doel van de bezoekers dat menigeen het projectiel alleen hoorde suizen.
  2. Joris Peijs. Heeft een neus voor het juiste moment. Alleskunner. Als hij het op zijn heupen krijgt, loopt hij iedereen voorbij.
  3. Tjidde Geerts. Net terug van een zware blessure. Gaat met de week vooruit. Zijn voorzetten, zijn specialiteit. Is bijna op het niveau van de legendarische vleugelflitser van jaren terug.
  4. FC Castricum. In de selectie kan iedereen een doelpunt maken. Geduld oké, maar wacht niet te lang. Elke overwinning is meegenomen.

  Met name nu de promotie- en degradatieregeling van de zomer op de schop gaat. FC Castricum staat momenteel negende met 17 punten. Om de nacompetitie te ontlopen moet nummer acht De Volewijckers (+2) worden gepasseerd. HCSC staat met 20 punten op de zevende plaats en komt nog op bezoek.

  Kortom, FC Castricum staat elke week voor een finale. Te beginnen met OFC. (Foto Sandy Klaver)

  Van de pr-commisse