• “WAAR SCHIJT DE KOE?” GROOT SUCCES

 • Castricum, Het succes van de afgelopen jaargangen van het evenement "Waar schijt de koe?" heeft zich dit jaar voortgezet. Het feest, dat is gekoppeld aan de laatste thuiswedstrijd van het eerste, bracht veel feestende bezoekers naar Sportpark Noord-End.

  Op een zonovergoten zaterdag begint FC Castricum om half 3 aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Op het programma staat Wartburgia, waarvan gewonnen moet worden om nacompetitie voor promotie af te dwingen. Hoewel de ploeg verliest van Wartburgia en daardoor volgend jaar opnieuw de derde klasse staat te wachten, begint aansluitend aan de wedstrijd traditiegetrouw het evenement "Waar schijt de koe?".

  Voetbaldarten
  Waar deze editie verschilt met de vorige jaargangen is de jeugdmiddag die er voor de jongens en meisjes van onder-9, 10, 11 en 12 is georganiseerd. Onder leiding van Hoofd Opleidingen van komend seizoen, Lucas Kloprogge, werd er op veld 2 een pannatoernooi georganiseerd. Speciale gasten op dit toernooi waren Hendrik Ploegaert en Hugo Vliese, bekende ‘pannakings’ uit de regio. Zij gaven de jeugd clinics en begeleidden de kinderen tijdens het toernooi. Dolgedraaid van de panna’s (het poorten van je tegenstander), konden de kinderen een poging wagen op het vier meter hoge voetbaldartbord, waarbij er geschoten dient te worden met plakballen op een opblaasbaar dartbord. De kleinsten konden zich suf springen op het opblaasbaar springkasteel.

  Muzikale uitspatting
  Na afloop van de wedstrijd stond Stefan Storm de toeschouwers op te wachten in de kantine en knalde de ene na de andere meezinger door de speakers. Het bleek een goede opmaat voor wat nog komen ging. Met DJ duo Dave en Jeff achter de knoppen was het wachten op John West, die naar Castricum was afgereisd om voor een bomvolle kantine te komen zingen. Zijn hits "lekkerding" en "jouw blik" zorgden voor de nodige schorre stemmen. De muzikale afsluiting werd gedaan door DJ’s Dave en Jeff.

  De koeien
  Het evenement "Waar schijt de koe?" is niet compleet zonder de koeien van boer Res die hun behoefte doen op het hoofdveld. Het veld was in 500 vlakken verdeeld en het vak waar de koeien hun vlaai zouden droppen wint 449 euro. Na anderhalf uur wachten liepen de koeien leeg op vakje 500. De aanliggende vakken leverden een troostprijs op. Hiervoor zijn nog niet alle prijzen opgehaald. De troostprijzen die nog niet opgehaald zijn, zijn de loten met de nummers 448, 366 en 320

  "Waar schijt de koe?" 2019 was een groot succes en de organisatie wil alle vrijwilligers en sponsors bedanken voor hun inzet. Graag zien we iedereen terug op 8 juni, op een andere traditie, namelijk het sixtoernooi.