• WALKING FOOTBALL, ELKE DONDERDAGAVOND VAN 20.00 TOT 21.00 UUR BIJ FC CASTRICUM.

 • Op het boardingveld van FC Castricum wordt voor het eerst volgens de regels van Walking Football gespeeld. De zestigplussers en nog oudere helden uit Castricum en ieder die mee wil doen komen vanaf 20.00 uur uur in actie. Iedereen is welkom en gewaarschuwd. ,,Je komt gegarandeerd met een bezwete rug van het veld af,” aldus de organisatie.
  Met een reeks nieuwe spelregels is Walking Football uitermate geschikt voor die leeftijdgenoten (60+) die lekker sportief bezig willen zijn met een gezellige nazit op donderdagavond.
  Vrij lopen, inzicht en direct overspelen zijn belangrijke elementen.
  Fysiek contact is verboden. Hardlopen mag niet en de bal boven kniehoogte spelen mag ook niet, slidings zijn niet toegestaan. Keepers zijn er niet en ook buitenspel kennen we niet!
  ,,Mensen met een kapotte knie of een versleten rug staan nu nog veel te vaak langs de lijn terwijl ze gewoon mee hadden kunnen doen,” stelt mede-organisator Peter van Splunter tevreden vast. ,,Ik ben benieuwd. ,,Walking Football zal een tijdje nodig hebben, maar dan kan niemand er meer omheen. Dit is het antwoord op de vraag hoe zestigplussers zonder lichamelijk kontakt toch kunnen blijven voetballen.”

  Pr-commissie