• WINNEND FC CASTRICUM NEEMT KOPPOSITIE OVER

 • FC Castricum staat na drie speelrondes bovenaan in de competitie, afgelopen zaterdag wonnen zij met 3-1 van ZCFC.

   Na 3 minuten spelen was er al de eerste kans voor FC Castricum, Ward Haak geeft een scherpe pass naar Max Lodewijks die zijn schot gekeerd zag worden door de keeper van ZCFC, nog geen minuut later is het Erwin van Velzen die aangespeeld werd door Carlo Vrijburg die zijn schot gepareerd zag worden door goed uitkomen van de keeper.

  Tegen de verhouding in komt ZCFC op voorsprong, counter over links, Tom Luckfiel speelde de geheel vrijstaande Jens Winkel in die met een bekeken schuiver de stand op 0-1 zet, het is nog geen 2 minuten later dat FC Castricum de stand weer gelijk trekt, Jesse Verbeek speelde zich vrij over rechts, legt de bal terug op Ernst Buijnsters die zich wrikt door twee verdedigers en het prima afmaakt, 1-1.

  De machine van de club begon op volle toeren te draaien, verdedigend stond FC Castricum erg sterk, ZCFC werd veelvuldig onder druk gezet en daardoor teruggedrongen op eigen helft, helaas vertaalde dit voor rust niet in doelpunten.

   Na rust kwam FC Castricum al snel op voorsprong. Sebastiaan Weber speelt na verschillende spelers voorbij te hebben gespeeld Carlo Vrijburg in, die zijn schot, verkeerd ingeschat door de keeper van ZCFC, in het net zag belanden 2-1.

  ZCFC herpakte zich en probeerde er alles aan te doen om terug te komen, tot twee keer aan toe kwam de goed spelende Tom Luckfiel gevaarlijk voor het doel, in eerste instantie werd zijn schot er prima uitgetikt door Lars Beukers, de tweede keer kon Jeroen Mooij net de bal weg tikken voordat hij in een open doel de bal kon schieten.

  In de 76 minuut gaat de goalie van ZCFC de fout in om de bal verkeerd aan te nemen, de goed oplettende Elario Zweet is er als de kippen bij en weet het prima af te maken, 3-1, Hierna was de wedstrijd gespeeld, bij ZCFC was de dreun goed aangekomen.

  Joop Bakker