• ZOB EFFICIËNTER DAN FC CASTRICUM

 • Om aansluiting te vinden bij de staartgroep was het voor FC Castricum belangrijk om ZOB te verslaan, maar na 90 minuten stond een smadelijke 3-0 nederlaag op het scorebord.
  Hoewel opnieuw sprake was van weinig krachtsverschil, haalde ZOB toch verdiend de zege binnen omdat het efficiënter met de kansen omsprong en FCC daarin te weinig raffinement ten toon spreidde.
  In het eerste deel kregen beide ploegen kansen genoeg, maar het benutten daarvan bleek een te grote opgave. In de 21e minuut was het raak, toen ZOB-speler Kevin Grent vanaf rechts een fraaie voorzet gaf, die door Nigel Schaasberg zwaar gehinderd werd binnen gegleden, 1-0.
  FC Castricum kreeg daarna meer vat op het spel en Bart Settels had pech toen hij door de ZOB-defensie heen brak en de paal trof. Vlak voor rust kreeg Youssri Ait Ouarg een elleboog in het strafschopgebied, maar scheidsrechter van Klinken zag er geen penalty in.
  Zonder de geblesseerde Carlo Vrijburg, de zoveelste blessure, moest FC Castricum aan de bak in de tweede helft met diverse kansen voor ZOB, die FCC-keeper Danny Burger overuren bezorgden.
  ZOB raakte het overwicht echter geleidelijk kwijt en FC Castricum kwam beter in het spel zonder echt grote kansen te creëren. Zoals al weken het geval is, kwam het niet tot de gelijkmaker en weer gebeurde hetzelfde. In de 72e minuut was het nu Nigel Schaasberg, die de voorzet gaf en was Kevin Grent de afmaker, 2-0.
  FC Castricum was opnieuw verplicht va banque te gaan spelen en kreeg nog twee kansen op de aansluitingstreffer, maar de ruimte die ZOB door de Castricumse aanvalsdrang kreeg, leverde wel de 3-0 op in de 83e minuut van Dave Ninteman, waarmee de strijd was gestreden.
  Trainer Jort van der Meulen was uiteraard teleurgesteld, maar ziet toch met vertrouwen de rest van de competitie tegemoet met a s zaterdag de thuiswedstrijd tegen middenmoter Arsenal!

  Theo Groentjes