• Zwaar bevochten overwinning JO10-3 tegen Sporting Krommenie


 • Net als vorige week was het nu ook prachtig voetbalweer. Bij aanvang van de wedstrijd was het ongeveer 15 graden en het zonnetje stond helder aan de hemel. De thuiswedstrijd tegen Sporting Krommenie JO10-5 leverde een zwaar bevochten overwinning op voor FC Castricum JO10-3.

  Na pittige onderhandelingen werd afgelopen week nieuwe speler Fabian door de teamleiding vastgelegd voor de JO10-3. Met Fabian in de basis en Sibbe als keeper werd er aangevangen op deze prachtige zaterdagochtend. FC Castricum kwam redelijk snel op voorsprong. Het was Jelle die uitbrak en tussen twee verdedigers doorglipte om vervolgens de bal zeer bekeken in de hoek te schuiven. Er volgde meer kansen voor FC Castricum. Een schot van Jelle belandde in het zijnet en via een uitbraak werd Fabian gevaarlijk. De rebound was voor Jelle, maar deze miste ook jammerlijk. Bij een kans van Sporting Krommenie was het Nino die een schot wist te blokken, maar snel daarna kwam Sporting Krommenie toch op gelijke hoogte. De schuiver was onhoudbaar voor Sibbe. Hierna werden de gasten wederom gevaarlijk. Sibbe verkleinde goed zijn doel, waardoor de aanvaller naast schoot. In deze fase van de wedstrijd kwam de verdediging van FC Castricum flink onder druk te staan. De 1-2 hing in de lucht, en deze viel dan ook. Hierna volgde er opnieuw een aantal zeer goede reddingen van Sibbe en goede verdedigende acties van Nino. Hiermee werd een verdere achterstand voorkomen.

  FC Castricum wist op een gegeven moment onder de druk vandaan te komen en er volgde kansen voor Fabian en Suus, waarbij de laatstgenoemde de bal kreeg na een zeer goede voorzet van Thijs. Het was Fabian die FC Castricum op gelijke hoogte met Sporting Krommenie bracht. Zijn prachtige schot in de kruising was een welverdiende opsteker. Helaas kon niet lang genoten worden van de gelijkmaker, want binnen de kortste keren was het aan de andere kant ook alweer raak: 2-3. Daar waar Sporting Krommenie met een voorsprong de rust in dacht te gaan, dacht FC Castricum daar heel anders over. Na een prachtige assist van Thijs was het Fabian namelijk die de 3-3 maakte.

  De tweede helft begon met een reddende actie van Bjorn, waarbij een tegendoelpunt werd voorkomen. Hierna brak een hele sterke periode aan waarbij de aanval van FC Castricum een ware plaag was voor de defensie van Sporting Krommenie. Na een mooi actie schoot Jelle voorlangs. Vervolgens werd Fabian op de keeper afgestuurd na een goede pass van Jelle. Door goed handelend optreden van de keeper van de tegenstander werd Fabian van scoren afgehouden. In de rebound ging de bal over het doel. Snel hierna werd Fabian weer op pad gestuurd richting het vijandelijke doel. Ditmaal kwam de pass van Suus en wederom wist de keeper van Sporting Krommenie de bal te stoppen. In de hierop volgende aanval was het Jelle die de keeper met een mooi schot wist te passeren. Maar omdat de bal via de achterdrager weer direct het veld in stuiterde, en bij gebrek aan doellijntechnologie had de wedstrijdbegeleider niet geconstateerd dat het een doelpunt was.
  Fabian dacht er het zijne van en nam de bal in de rebound op zijn slof. Via de onderkant van de lat in de kruising zorgde hij alsnog voor de welverdiende 4-3. Vrijwel direct hierna werd de voorsprong groter gemaakt. Jelle schoot onhoudbaar op doel en tekende voor de 5-3.

  Fabian en Jelle werden nog een aantal keer gevaarlijk, maar Sporting Krommenie gooide er een schepje bovenop en kwam terug naar 5-4. In de slotfase van de wedstrijd stond FC Castricum hevig onder druk en met een aantal goede reddingen van Sibbe, en goede verdedigende acties van onder andere Bjorn en Nino werd een hele mooie overwinning over de streep getrokken.

  Aanstaande zaterdag 28 september speelt JO10-3 de derby in en tegen Limmen. Om 09.00 uur wordt er afgetrapt. Zorg dat je erbij bent!