• ZWAARBEVOCHTEN OVERWINNING FC CASTRICUM

  • FC Castricum bekert verder na 2-1 de overwinning op Schagen United, een wedstrijd die twee gezichten kende met twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. De eerste helft had de thuisploeg de beste kansen maar het vizier stond niet op scherp. Sinds lange tijd maakte Tom Heling na blessureleed zijn opwachting in de achterhoede en stond er weer als vanouds.

    Vlak na het beginsignaal was het Rijnbout die de 1-0 op zijn schoen had maar net naast schoot,  en even later Vrijburg die ook verzuimde te scoren. Schagen United probeerde zich te ontworstelen aan de druk van de thuisploeg maar tot kansen leidde dat vooralsnog niet. Bij de thuisploeg waren het Vrijburg en Smit die goede zaken hadden kunnen doen maar misten de scherpte om Castricum op voorsprong te zetten. Bij een spaarzame uitbraak van Schagen United was het Wardenaar die een kopbal op de lat zag stranden.Castricum bleef druk uit oefenen, de kansen bleven komen, Zweet kreeg een dot van een kans maar schoot over en vlak daarna was het Schagen United die een aanval opzette via Sijneseal en Bakker aanspeelde die net over schoot.  Op slag van rust opnieuw een Castricumse aanval via Rijnbout die Vrijburg aanspeelde maar de bal ook nu niet in het net kreeg.

    Schagen United kreeg meer vat op de wedstrijd in de tweede helft hoewel er ook kansen voor Castricum waren voor Zweet die de bal in de handen van de keeper joeg en Smit die een niet te missen kans voor het doel toch miste. Haak werd gewisseld voor Klaver, beide ploegen bleven zoeken naar openingen. Een niet te missen kans voor de Schagen United halverwege de tweede helft waar Bakker zijn medespeler Schouwvlieger aanspeelde en de bal voor het intikken had, echter ook daar faalde de afwerking. Castricum moest toezien hoe de tegenstander steeds meer grip op het spel kreeg en opnieuw was het Schouwvlieger die via een dieptepass werd aangespeeld maar nu niet faalde 0-1. Vlak voor het einde van de wedstrijd was het prijsschieten op de veste van Schagen United, in een kluwen van spelers probeerde Castricum de gelijkmaker te forceren en uiteindelijk Rijnbout de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Waar het publiek zich al verzoende met dit gelijke spel deed Zweet nog even van zich spreken door met een laag afstandsschot de keeper van de tegenstander te verschalken waarmee de overwinning een feit was.

    PR-commissie

    Illustratie jan Weenink